IES LA SÉNIA GUANYA EL CONCURS ECO CHALLENGE

CANAE, la Confederació Estatal d'Associacions d'Estudiants va organitzar el passat mes de maig el concurs de vídeos ECO CHALLENGE, en el que els centres educatius havien de presentar una proposta de conscienciació sobre la sostenibilitat i lluita contra el canvi climàtic.
El nostre centre es va posar en marxa amb la seua activitat "La lliga del reciclatge" presentant el següent vídeo:

L'activitat consistia en que cada grup baixava al pati en l'hora de després de l'esplai i arreplegava tos els papers, plàstics i residus orgànics que hi havia pel terra. La tasca els servia per a conscienciar-se de la necessitat de mantindre net un espai que compartim tots i a més per a aprendre a separar residus, ja que després eixien a depositar cada borsa al contenidor corresponent. Per altra banda, cada grup pesava amb un dinamòmetre tot el fem que havia arreplegat, com una mena de estimulant competició per a veure quin grup recollia una major quantitat de residus.

La nostra alegria va ser màxima quan ens comunicarem que havíem guanyat el concurs de vídeos i que ens donaven 400 euros per a fer alguna iniciativa sostenible al centre.
Finalment decidirem utilitzar els diners del premi en l'adquisició de botelles de vidre reutilitzable a fi que el pròxim curs el nostre alumnat puga tindre-les i col·laboren en la reducció de residus.