Conxa Martínez, un triomf col·lectiu

Patricia Moragón

Encara recorde aquell 28 de setembre de 2018. Jo no sabia ni on estaven els banys. Era el meu primer dia a La Sénia i hi havia tantes coses a tenir en compte que no sabia ni per on començar. Recorde aquells dies amb nostàlgia, però sobretot recorde Conxa i com em va tractar des del minut u.

Des del moment que va saber que era la nova professora de valencià va interessar-se per mi. Sempre va donar-me el consell exacte, va dir-me la paraula justa i va tractar-me com una més sense que li importara la meua edat o experiència.

En conxa sempre he trobat una paraula d'ànim, un bon consell i sobretot un moment de pau. Amb ella la frase "La vida és una altra cosa" cobra tot el sentit.
Lluís Sanchis - Director de l'IES La Sénia

Hui, 23 de juny de 2021, i després de donar una ullada al passat, pense que soc afortunada dues vegades. Primer que res per haver tingut Conxa de companya, segon per poder ser l’encarregada de retre-li l’homenatge que es mereix.

Podríem nomenar una a una totes les qualitats que té Conxa com a professora. Seria una llista gran, molt molt llarga, i aquesta inclouria facultats com ara la de saber explicar i fer-se entendre.

Sí, no hi ha dubte que ha sigut una professora excel·lent, però de vegades l’alumnat necessita un poc més que conceptes i Conxa també és especialista en aquesta vessant: la d’entendre. Irònic no? Una persona que es fa entendre i que entén. Una persona que ensenya i que, al seu torn, et comprén, empatitza, t’ajuda.

Durante todos estos cursos Concha ha aportado su granito de arena, con sus conocimientos, su saber hacer, su empeño y la paciencia necesaria, que requieren la labor docente, para que los alumnos de la Sénia, que han pasado por sus aulas, construyan su proyecto de vida.  Estoy segura de que, como yo, la tendrán en un rinconcito de su corazón.
Concha, es momento de relajarse de ésta, tu profesión, porque todo lo que pudiste hacer por los demás, lo realizaste con creces.
Tu amiga y compañera de departamento siempre te recordará por tu profesionalidad, cercanía y sobre todo por ser buena persona, que no es poco. Gracias por mostrarme todo esto y mucho más.
Teresa Iranzo - Professora de física i química

Qualsevol alumne o alumna que haja estat a les seues mans ha sigut afortunat o afortunada, tant com ho he sigut jo i els meus companys per tenir-la. D’ella hem aprés fins i tot quan estàvem esmorzant relaxats. Ella ens ha comprés, ens ha escoltat i ajudat, no només en matèria educativa.

Com veieu tenir Conxa a la teua vida és, siga en l’àmbit que siga, sinònim de ser guanyador. L’alumnat ha guanyat tenint-la de professora; l’IES La Sénia va véncer el dia que Conxa va decidir fer la seua labor docent entre les seues parets i jo... A mi em va tocar la loteria el dia que Conxa es va creuar en el meu camí.

Estimada companya, hui que acaba la teua trajectòria docent voldria en nom de tots tornar-te aquestes victòries. Des d’aquestes línies que parlen per tots vull desitjar-te una vida plena, una vida farcida d’alegries i d’històries per contar. Des de la que ha sigut ta casa t’acomiadem amb la il·lusió de saber que, tot i que marxes, ens quedem amb tot el que has ensenyat.