VISITA A FÀBRICA ASEVI

Els passats dies 11 i 18 d’abril l’alumnat de l ‘IES de 3r d’ESO i PDC van realitzar sendes visites a la coneguda fàbrica gatera de productes químics ASEVI. Les excursions van estar organitzades conjuntament pels departaments de Tecnologia i de Física i Química del centre, i van consistir en dues excursions a peu des de l’IES fins la fàbrica (per camins i sendes naturals), on l’alumnat esmentat abans (acompanyat el primer dia pel professorat Ana Signes de Física i Química, Mónica Fornés i Jesús Yáñez de Tecnologia, i el segon dia per Cristina Fullana de Física i Química i Mónica Fornés de Tecnologia) van procedir a visitar les instal·lacions, tant les del laboratori d’investigació i testegi de productes com les de la planta de producció.

En elles l’alumnat va estar acompanyat en tot moment, a més de pel professorat anomenat, per responsables de la fàbrica, i tothom vam poder gaudir amb detall de totes les explicacions adients tant de les mètodes de fabricació i paletització com de testeig dels productes que fa l’empresa, i fins i tot van poder observar in situ totes les instal·lacions automatitzades i robotitzades de la cadena de producció, respectant durant tot el trajecte les mesures de seguretat previstes per l’empresa.

Les visites, que van ser molt interessants i gratificants des del punt de vista tècnic, van concloure amb l’esmorzar per part de l’alumnat i professorat acompanyant en l’exterior del recinte de la fàbrica, en una zona de picnic que té l’empresa a tal efecte. Després vam tornar a l’IES caminant de nou, amb la qual cosa la vessant esportiva i de contacte amb la natura va estar també garantida, a més de la tècnica clar està. Ambdós excursions van ser un èxit, per la qual cosa des dels departaments implicats no descartem tornar a repetir-les el proper curs escolar.

A continuació vos mostrem algunes fotos il·lustratives de les visites, a excepció de la zona de producció, en la que no ens vam permetre fer cap fotografia des de l’organització de l’empresa per raons de seguretat.

Trobades robòtiques a la Marina

El divendres 3 de maig, el departament d’informàtica del nostre institut va viure una jornada d’aprenentatge en les Trobades Robòtiques a la Marina Alta, celebrades al local el Prado a Ondara. Acompanyats per alumnes, vam explorar un món de possibilitats en el camp de la robòtica.

Durant l’esdeveniment, els alumnes van tenir l’oportunitat de participar en tallers innovadors i dinàmics. Entre els tallers més destacats es trobaven el disseny 3D, la creació de robots i altres activitats que van posar a prova la seva creativitat i habilitats tècniques. La interacció amb altres instituts va enriquir encara més l’experiència, ja que es va donar lloc a un intercanvi de coneixements i a la descoberta de noves idees i perspectives.

Les Trobades Robòtiques a la Marina Alta van ser una gran experiència positiva pels nostres alumnes, impulsant-los a explorar i innovar en el món de la tecnologia i la robòtica.

Admissió 2024-2025

QUI HA DE PRESENTAR LA SOL·LICITUD?

  • Per a l’ESO

L’alumnat de primer d’ESO d’un CEIP no adscrit a l’IES i l’alumnat que vol fer un canvi de centre.

  • Per a Batxillerat

Tot l’alumnat que acabe quart d’ESO i vulga continuar amb els estudis postobligatoris siga quin siga el centre on els vulga fer. També, l’alumnat que estiga cursant batxillerat i vulga fer un canvi de centre.

  • Per a Formació Profesional de Grau Mitjà o Superior

L’alumnat que vulga continuar els seus estudis amb aquesta formació.

  • Per a FPB

L’alumnat proposat pel centre que vulga continuar els seus estudis en aquesta modalitat.

QUINS SÓN ELS TERMINIS DE PRESENTACIÓ?

Les sol·licituds s’han de presentar telemàticament en el següent enllaç dins del termini establert en el calendari que s’adjunta a continuació.

Una vegada presentada aquesta, s’haurà d’entregar el requisit acadèmic, abans de la data límit indicada, en el primer centre que s’ha elegit.

IMPORTANT:

  • Anotar la contrasenya i l’usuari per a poder consultar els resultats provisionals i definitius posteriorment.
  • Per a formalitzar la matrícula en un IES distint al centre s’hauran de revisar els horaris de matriculació d’aquest.

MÉS INFORMACIÓ

Visita al castell i teatre romà de Sagunt

El dilluns 15 d’abril de 2024 l’alumnat dels Departaments de Música i Cultura clàssica van realitzar una visita a Sagunt amb motiu del XXVII Festival de teatre grecollatí. Després de visitar els diversos tallers i gaudir de l’ambient de la plaça major, vam pujar al castell. Des d’aquesta posició privilegiada vam contemplar una panoràmica de la ciutat i del territori, i vam aprofundir en aspectes històrics i arquitectònics relacionats amb l’antiga Roma. Finalment, vam assistir a la representació d’una tragèdia de Sòfocles, Èdip rei, al teatre romà. La versió que ens va oferir el Grup de teatre Komos, de l’IES Districte Marítim de València, va ser magnífica i l’alumnat va gaudir d’una experiència especial i única.

TU KÈ? 2024 – BENLLOC

Aquesta setmana l’alumnat de 2n ESO participarà en el projecte TU KÈ?. Es tracta d’una trobada on els protagonistes són les alumnes i els alumnes, amb els ukeleles i la seua veu, centrat en els nivells de Secundària i Batxillerat i que inclou un bon grapat de les diferents propostes musicals que podem trobar a l’aula de música (orff, ukelele, percussió corporal, cant, creativitat, composició, balls, etc), tot amb un clar objectiu final que és la posada en escena.

En la IV edició es compta amb la participació de 15 instituts i al voltant de 430 alumnes on es veurà reflectit el treball realitzat durant tot aquest curs amb una gran diversitat de cançons. En definitiva, una trobada plena de música, d’alegries, d’il·lusió i sobretot d’un treball cooperatiu per fer realitat entre totes i tots el que millor saben fer: BONA MÚSICA! 

El concert és el divendres 26 d’abril a les 21:45 hores que podreu seguir en directe des del següent enllaç:

PROVES HOMOLOGADES A2_CURS 2023-2024

Qui pot realitzar la prova?

Els requissits per a la realitzar la prova en els centres de secundària són els següents:

  1. Tindre 16 anys o complir-los l’any en què es realitza la prova.
  2. Estar matriculat en el centre on es realitza la prova.
  3. L’alumnat podrà realitzar la prova de qualsevol idioma que s’impartisca en el centre, en el nostre cas anglés i francés.

Com puc inscriure’m a les proves homologades?

L’alumnat ha de fer la sol·licitud a la secretaria del centre on estiga matriculat fins al dia 2 de maig. La sol·licitud es pot demanar en secretaria o descarregar-la del següent enllaç: sol·licitud.

He de pagar alguna taxa?

No s’ha de realitzar el pagament de cap taxa, ni per a la seua realització ni per a l’obtenció del títol.

Quan es realitza la prova?

La prova d’anglés es realitzarà el dia 8 de maig a partir de les 11:00 hores, la de francés el dia 9 de maig a partir de les 11:00 hores.

Com és l’estructura de la prova?

  • COMPRENSIÓ ESCRITA: 35′
  • COMPRENSIÓ ORAL: 25′
  • EXPRESSIÓ ESCRITA: 75′
  • EXPRESSIÓ ORAL: 10′ preparació; 1’30” a 2′ monòleg; 3′ a 6′ diàleg

Per a veure models d’exàmens i obtenir més informació pots entrar a la web de conselleria.

TU KÈ. BENLLOCH 2024

Enguany el departament de música se suma a un altre projecte artístic que porta per nom, TU KÈ. És una trobada d’ ukeleles i cor on cantarem, tocarem,  ballarem i farem percussió corporal. Des del nostre IES anirem amb l’alumnat de 2n ESO i l’optativa de Creativitat musical de 3r ESO. Del 25 al 27 d’abril estarem a Benlloch (Castelló) assajant i posant en comú amb la resta d’IES allò que hem treballat en classe. El divendres 26 d’abril a les 22.00h relitzarem un concert obert a tots els públics. Us esperem!

COM SONA L’ESO. ALTEA 2024

El departament de música participarà un any més en la gran trobada musical CSE que enguany torna a tindre com a seu, Altea. L’alumnat de 4d’ESO de les optatives de Música i Arts escèniques està preparant-se per a interpretar COMEDIANT, la gran estrena que tindrà lloc el pròxim divendres 10 de maig a les 22.00h a Altea. No podeu faltar, anoteu la data a l’agenda. Us esperem!

https://www.comsonaleso.com/

Convocatòria de beques per al curs 2024-2025

La convocatòria de beques per al curs 2024-2025 ja té dates.

Qui pot sol·licitar-la?

Els alumnes i alumnes que vagen a cursar estudis postobligatoris (batxillerat, Formació Professional, ensenyaments artístics, esportives, d’idiomes o estudis universitaris, entre altres) poden sol·licitar aquestes ajudes des del 19 de març fins al 10 de maig.

Quan i com presentar-la?

La convocatòria general de beques i ajudes a l’estudi per al curs 2024-2025 s’obrirà dimarts 19 de març. Les ajudes per a estudis postobligatoris es podran sol·licitar fins al 10 de maig a través de la seu electrònica del Ministeri d’Educació, Formació Professional i Esports.

Si encara no sé quin estudi postobligatori cursaré, cal presentar-la?

Com en la convocatòria anterior, hauran d’emplenar una sèrie de dades provisionals, que podran modificar més endavant, i hauran de fer-ho, tot i que no sàpiguen encara les notes que obtindran aquest curs, què estudiaran en el que ve o si continuaran o no amb la seua formació.

Enllaç per al tràmit: beques2024-2025