Història

L’Institut d’Educació Secundària de Gata va nàixer el curs 2005-2006. Al setembre, el nou edifici de la partida de les Sorts no estava encara preparat per a rebre a la comunitat educativa i les classes tenien lloc en les instal·lacions del col·legi de primària del poble, el Santíssim Crist en horari de vesprada. Per fí en novembre, i després d’algunes protestes per l’allargament de les obres, varem poder mudar-nos al nou centre, encara que el conseller d’educació del moment no va vindre a inaugurar-ho fins a maig.

 

Però això donava igual. El nou institut ja havia iniciat el seu camí, baix la direcció de Cristòfol Bisquert, que va desempenyar la tasca de director durant els tres primers cursos. En esta primera etapa, es va ampliar la oferta formativa amb el Batxillerat, que de forma provisional es va acomodar en aules prefabricades, ja que l’institut estava pensat només com a centre d’ESO. Per a l’any 2008, amb un nou director, Pep Torres, ja es va aprovar una ampliació del centre, però la crisi econòmica va frustrar la seua construcció.

 

Esperem encara que començen els treballs per a l’ampliació, que cada curs es fa més necessària. Durant el curs 2014-2015, es va canviar la denominació del centre a IES Matemàtic Vicent Caselles Costa, fill il·lustre de Gata. El curs 2015-2016 el centre va oferir la formació professional bàsica de Perruqueria i Estètica, encentant així un altre camí per a la inserció laboral dels joves de la comarca. En este mateix curs, el centre compleix deu anys i vol celebrar amb tots els que d’alguna manera han participat en este deceni de vida, alumnes, famílies, professors, mestres i altre personal, una decada de treball per l’educació al costat dels nostres joves.