Aula Emprén

Aula Emprén

La nostra aula d’emprenedoria ha començat la seua marxa en l’IES Les Espeñetas a través del programa Emprén de Conselleria d’Educació, i per tant, formem part de la Xarxa Novigi de centres de la Comunitat Valenciana.

El centre s’està endinsant en el món de l’emprenedoria i per a això hem creat el projecte “Emprenent l’Emprén” des del qual vol desenvolupar l’esperit emprenedor entre els membres de la comunitat educativa. Per a això, des de diferents departaments s’han preparat una sèrie de tasques, tallers i mini projectes que promouen la cultura emprenedora, es desenvolupen les Soft-Vocational skills, i es fomenta el treball multidisciplinari a través de metodologies àgils.

En el nostre equip d’emprenedoria hi ha representants de totes les famílies professionals que s’imparteixen en el centre, així com del departament d’economia i el d’anglés.

Hem dissenyat el projecte emprenedor per a incloure objectius que van més enllà de la creació d’empreses, volem afavorir la promoció de projectes socials i del “intraemprendimiento” d’acord amb els nostres cicles formatius. Volem que el nostre enfocament de l’emprenedoria siga ampli i que siga entés com una estratègia per a proposar solucions als problemes que emboliquen el centre i l’entorn d’aquest.

A més, el Projecte Emprén de centre té com a objectiu desenvolupar en la mesura que siga possible els Objectius de Desenvolupament Sostenible marcats en 2015 i fixats en l’Agenda 2030; així mateix, les accions que s’han desenvolupat i/o es desenvoluparan en el futur tindran present aquests objectius.

L’aula com a espai físic es divideix en tres espais de treball diferenciats: La zona de creació, la zona d’enregistrament i la zona de cotreball. Hem de destacar que en la zona més àmplia (la zona de creació) donem prioritat a l’espai speaker ja que el desenvolupament de la comunicació és clau en el nostre projecte.