Participació en una TCA

El director del nostre centre educatiu ha assistit a una activitat de formació Erasmus+ celebrada a Lisboa entre els dies 4 i 7 de desembre de 2022

Les Activitats de Formació i Cooperació (TCA) ajuden a les institucions o centres educatius dels països que participen en el Programa Erasmus+ a entrar en contacte i desenvolupar un pla de treball amb altres centres i institucions que desitgen intercanviar experiències, col·laborar en projectes de mobilitat o establir una Associació Estratègica. Entre les diferents activitats que s’ofereixen, destaquen les visites d’estudi, els seminaris de contacte i els seminaris temàtics.

Aquesta TCA tenia per títol Language Policy and the European Strategiés, organitzada per Erasmus+ Portugal

La temàtica de les ponències s’ha centrat, com indica el títol, en les estratègies europees en matèria de política lingüística, amb un enfocament translingüísta sobre el multilingüísta, en el sentit de donar més importància a desembolicar-se en moltes llengües sobre l’aprofundiment en unes poques llengües. Diferents institucions europees, principalment universitats i altres organismes com el CSIC, han presentat estudis i diferents enfocaments sobre aquest tema.

És d’agrair la presència del ministre d’educació portugués, João Costa, en l’obertura del seminari, qui ens va oferir una amena xarrada sobre la seua percepció del multilingüísmo relacionat amb la identitat europea i universal.

Agraïm l’ajuda del SEPIE (Servicio Español para la Internacionalización de la Educación) per l’empara en la gestió així com l’assignació econòmica rebuda per al viatge.

Les ponències han quedat gravades i poden consultar-se en els següents enllaços:

Multilingualism: Language Policy and Strategies in the EU | Day 1
Multilingualism: Language Policy and Strategies in the EU | Day 2
Assistents espanyols al seminari