Jornada Ciberseguretat

Xarrada per a mares i pares

“Ni els nostres fills saben tant d’Internet, ni és tan complicat protegir-los”

Estimades mares i pares,

Com sabeu, els nostres fills viuen envoltats de tecnologies que els obrin les portes a un món de coneixements i diversió, però també de riscos i perills. Ells són el que es coneix com a “nadius digitals” ja que utilitzen la tecnologia com una cosa natural el que els fa creure’s experts i infravalorar els seus perills.

A vegades, pares i educadors ens enfrontem al repte d’ajudar-los a utilitzar el mòbil amb responsabilitat, o a navegar per Internet de manera segura, tasca per a la qual no sempre estem preparats.

Per això, el Centre de Seguretat TIC de la Comunitat Valenciana, CSIRT-CV, ha posat en marxa Pla Valencià de Capacitació en Ciberseguretat, que centra gran part de les seues accions en la formació i conscienciació als col·lectius amb major probabilitat de ser víctimes d’amenaces en línia, com és el cas dels adolescents.

Com a part d’aquest pla, entre altres activitats CSIRT-CV us convida a la xarrada del dia 26 de gener a les 17.00 hores en l’IES Les Espeñetas dirigida a totes les mares i pares d’alumnes de l’ESO d’aquest centre escolar.

En aqueixa sessió d’aproximadament 120 minuts, s’explicaran conceptes bàsics sobre l’ús que li donen els nostres fills a Internet, les paraules que utilitzen en el seu dia a dia, les principals amenaces, les recomanacions necessàries per a millorar la seguretat en Internet de la família i els recursos de suport que es poden trobar perquè vosaltres mateixos us sentiu més segurs en navegar o utilitzar el mòbil o tauleta.

És molt recomanable que acudiu a aquesta xarrada ja que tindreu ocasió d’entendre com podeu ajudar als vostres fills, a més de plantejar dubtes i preguntes  i comprovar que ni els fills saben tant com creen ni és un món tan complicat.

Aprofitem per a informar-vos que a més, durant aqueixa mateixa setmana, tant els alumnes de 1r de l’ESO, com els docents del centre participaran en altres sessions formatives, amb una base comuna, però amb enfocament i format diferents.