Finalització del Projecte 2019-1-ES01-KA101-061185

Al maig de 2022 va finalitzar el Projecte Erasmus+ 019-1-ES01-KA101-061185 que el nostre centre ha dissenyat i desenvolupat amb l’objectiu e augmentar la dimensió internacional del nostre Institut d’Educació Secundària (IES), permetent que huit professors pogueren realitzar durant el mes d’abril de 2022, mobilitats formatives en països estrangers.

Hem sol·licitat aquest projecte perquè el nostre pla de desenvolupament estratègic posa l’accent principalment en la conveniència de completar i millorar la formació didàctica i pedagògica dels nostres professors, així com en la incorporació progressiva de les noves tecnologies en els processos metodològics. Volem aconseguir que hi haja una actitud favorable cap a l’aplicació d’enfocaments com la ludificació o la ‘flipped classroom‘ i cap a la incorporació d’estratègies com l’aprenentatge basat en projectes. El nostre centre ha sol·licitat aquest projecte perquè estem convençuts que fer sempre el mateix de la mateixa manera pot funcionar, però aprendre nous enfocaments farà que els resultats siguen molt millors.

Hem dut a terme cursos de formació estructurada a l’estranger a Dublín en l’acadèmia ‘Twin English Centre’ (TEC). TEC anteriorment era coneguda com ‘Alpha College’, organització d’acolliment amb la qual havíem acordat fer les mobilitats quan presentem el projecte en 2019, però que va canviar de nom fa dos anys. Aquestes experiències formatives han permés als participants millorar les seues competències lingüístiques, tecnològiques i metodològiques, contribuint així als objectius que persegueix aquest projecte. Els docents han pogut conéixer de primera mà com funciona el sistema educatiu a Irlanda, a més, d’haver viscut una rica experiència cultural a través dels programes d’activitats socials que oferia l’acadèmia.  L’experiència de dues setmanes de duració en un país com Irlanda ens ha permés realitzar immersió lingüística i cultural en un país de la Unió Europea que rep als ciutadans d’altres països amb els braços oberts. A més, hem intercanviat experiències amb professionals d’altres països europeus, amb els qui hem compartit seixanta hores de classes, aconseguint establir contactes professionals per a futurs projectes Erasmus+. En el següent vídeo, es mostra un resum de les mobilitats dutes a terme:

https://youtu.be/-_qntnufftg