TALLER PORTADA ESPUMA D’AFAITAR

L’alumnat de TVA realitzem amb espuma d’afaitar unes portades molt originals perquè les nostres companyes i companys d’Arts Gràfiques ens enquadernen unes llibretes molt fanfarrones. 

Els passos que hem seguit han sigut: 

Primer posem espuma d’afaitar en una safata.

Després, amb colorant alimentari decorem al nostre gust.

Seguidament, col·loquem el paper damunt i pressionem amb la mà perquè l’espuma impregne el color en el paper.

Finalment, llevem l’espuma sobrant i ho deixem assecar.

Ja tenim la portada per a la nostra pròxima llibreta.

Últim programa de ràdio del curs…

El passat dijous 25 de maig, l’Aula Oberta va gravar el seu últim programa de ràdio del curs a l’IES Joanot Martorell. Entre totes i tots, decidirem que volíem parlar sobre la música, ja que creiem que era un tema que interessaria als oients de l’insti. Vam voler centrar-nos en un aspecte que considerem molt rellevant: el missatge que es transmet en algunes lletres de les cançons que escoltem. Després d’analitzar en classe que, en quasi tots els gèneres de música hi ha missatges masclistes, que parlen sobre relacions tòxiques i poc respectuosos, hem volgut traslladar la nostra reflexió en el programa i, el que més ens agrada, donar opcions respectuoses i animoses perquè el missatge que ens quede en escoltar cançons, siga saludable.

Aprofitem per compartir-vos un vídeo que hem gravat del nostre últim enregistrament, perquè vegeu tot el procés i pugueu veure part del que vivim al taller. Evidentment, tot això no seria possible sense les indicacions i la paciència d’Elena, la nostra professora de l’IES.

Us adjuntem l’àudio de la nostra col·laboració en el programa de ràdio “Trau la Llengua” i us animem a escoltar-lo perquè pugueu saber quines són les nostres opinions, així com les nostres propostes…

Quines ganes de seguir amb el taller de ràdio el curs que ve! Fins la pròxima!

Dansem al parc.

Les últimes setmanes, durant les sessions de Dansa Moviment Teatre, hem canviat la nostra sala pel parc. Hem aprés que qualsevol espai pot convertir-se en un escenari i hem descobert que el moviment i la dansa no tenen límits.

Ara mateix, estem preparant la mostra que representarem en el col·le per a tots/es els/les que vulguen vindre a veure’ns, estem molt il·lusionats/des!

Viatge de fi de curs als Rodanes, a Vilamarxant.

El passat dijous 18 i divendres 19 de maig, l’Aula Oberta i Restauració vam estar de viatge de fi de curs en el Paratge Natural de Les Rodanes de Vilamarxant. Alguns/es, ja ho coneixíem del curs anterior i estàvem desitjant tornar a aquest entorn tan màgic i tranquil, on es troba l’alberg de la Bassa Barreta. Pablo és l’encarregat de cuidar l’alberg i, a més, el monitor de Interpreta Natura, amb qui vam fer dos tallers. En un dels tallers, “Detective busca huellas”, vam aprendre a buscar petjades, a diferenciar les dels animals autòctons, a crear les nostres amb fang i, el més interessant… a portar-nos les petjades que trobàvem amb una tècnica que ens va ensenyar Pablo amb escaiola i aigua. En el taller “Hotel de insectos”, vam aprendre a crear espais on pogueren acudir els insectes per a poder protegir els cultius de l’hort de plagues de forma equilibrada. A part dels tallers, vam fer una excursió per les trinxeres que hi ha a la zona. Eugenia, la bessona de Júlia, ens va fer de guia i ens va contar històries i llegendes de Les Rodanes. El divendres, les nostres mestres ens van preparar una gimcana molt divertida. Ha sigut una experiència molt enriquidora, que ens ha permés compartir temps de qualitat i forjar més encara els nostres vincles.

Estem desitjant repetir!