L’ingrés al primer curs dels Ensenyaments Elementals està regulat per:
Ordres 49/2015 i 28/2011 per les quals es regula l’admissió, l’accés i la matrícula, així com els aspectes d’ordenació general per a l’alumnat que cursa els Ensenyaments Elementals i Professionals de Música i Dansa a la Comunitat Valenciana.
Decret 159/2007 pel qual s’estableix el Currículum i es regula l’accés als Ensenyaments Elementals.
Qui es pot presentar?
Qualsevol persona, tot i que la legislació estableix una edat idònia per a cursar els ensenyaments musicals:
- Els Ensenyaments Elementals de Música i Dansa es cursaran ordinàriament entre els 8 i els 12 anys. Els menors de 8 anys o majors de 12 s’entendrà que inicien aquests ensenyaments de forma excepcional.
- Per a les proves d’ingrés a Primer Curs d’Elementals no es pressuposen coneixements musicals previs per part dels aspirants.
CALENDARI:
- Inscripcions:
- Inscripció per a les proves d’ingrés i accés a ensenyaments elementals: 20 de maig a 7 de juny
- Realització proves:
- Proves d’ingrés i accés a ensenyaments elementals: de l’1 al 4 de juliol de 2024
LLISTATS:
- Llistat provisional admesos
- Llistat definitiu admesos
- Informació dates i horaris
- Vacants provisionals
- Vacants definitives
- Resultats provisionals (8 de juliol, reclamacions del 9 al 11 de juliol)
- Resultats definitius (22 de juliol)
Aspirants amb 7 anys o menys | |
Es poden presentar emplenant la sol·licitud d’inscripció per a aspirants amb edats majors i menors fixades amb caràcter ordinari i enviant la documentació pertinent al Conservatori entre l’1 de febrer i el 30 d’abril. El Consell Escolar aprovarà la sol·licitud. | |
Aspirants amb més de 12 anys | |
Es poden presentar emplenant la sol·licitud d’inscripció per a aspirants amb edats majors i menors fixades amb caràcter ordinari i enviant la documentació pertinent al Conservatori. El Consell Escolar aprovarà la sol·licitud. |
En tot cas, els aspirants majors de l’edat idònia concorreran en llistes separades als aspirants que sí que compten amb l’edat idònia, i quedaran sempre per baix en l’orde d’adjudicació de places vacants.
Procediment d’inscripció a les proves
La inscripció és un procés regulat per la Conselleria d’Educació i es realitza telemàticament al lloc web https://www.gva.es/va/inicio/procedimientos?id_proc=15946
- Calendari d’inscripció: estarà determinat per la Conselleria d’Educació.
- Taxa d’inscripció: els anys anteriors han sigut 25,28 €.
- Tràmit telemàtic: una vegada realitzada la inscripció de forma telemàtica cal entregar la documentació al centre o enviar-la al correu electrònic 12005386.secretaria@edu.gva.es
- Realització de les proves: estarà determinat per la Conselleria d’Educació.
Una vegada isca la informació serà publicada al lloc web del centre.
Documentació necessària per a realitzar la inscripció
- DNI o document acreditatiu de l’edat.
- Resguard de la inscripcio telemàtica.
- Resguard del pagament de la taxa d’inscripció.
- Si escau, document acreditatiu de bonificació de taxes (família nombrosa, monoparental, etc.).
En què consisteix la prova?
La prova conté en una sèrie d’exercicis per a valorar les aptituds musicals dels aspirants:
- Identificació de la direcció melòdica. El tribunal tocarà motius de 2 notes i el futur alumnat haurà d’indicar si la melodia puja o baixa, si el moviment és ascendent o descendent.
- Identificació de variants melòdiques. L’alumnat sentirà dues voltes un motiu de 4 notes, però la segona vegada es canviarà una de les 4 notes. L’alumnat haurà de dir quina nota ha estat la que ha canviat (primera, segona, tercera o quarta).
- Imitació rítmica. El tribunal tocarà uns breus ítems rítmics, i l’alumnat els haurà d’imitar colpejant el ritme amb palmes.
- Imitació melòdica. El tribunal tocarà o cantarà uns breus ítems, de com a màxim 2 compassos de durada, i l’alumnat els haurà d’imitar cantant amb la síl·laba “la” o “ta”.
- Diferenciar entre 2 o 3 notes simultànies. L’alumnat escoltarà dues vegades intervals harmònics (dues notes simultànies) o acords (tres notes simultànies) interpretats pel tribunal al piano, i haurà de dir si escolta dues o tres notes sonant a la vegada.
- Interpretació d’una cançó lliure. L’alumnat ha de cantar una cançó de la seua elecció. Aquesta cançó pot ser de qualsevol tipus, i no pot incloure cap tipus de coreografia ni acompanyament.