La nostra escola s'ha unit enguany als centres CEPAFE (Centre educatiu promotor de l’activitat física i l’esport) reconeguts per la Generalitat Valenciana. 

El Claustre i el Consell Escolar varen aprovar presentar el Projecte PEAFS (Projecte d'esport, activitat Física i Salut) en la convocatòria del mes de novembre.

El PEAFS és el document marc en què es recullen la filosofia, els objectius, els plans, les actuacions i les activitats per a la promoció de l'activitat física i l'esport. L'objectiu del projecte és formar en hàbits saludables i educació en valors, i es realitza al centre educatiu, tant a les seues instal·lacions com fora d'aquestes.

Per a això, ha d'anar associat al projecte educatiu del centre i a la programació general anual per tal de donar coherència a l'acció educativa, i ha d'aconseguir el consens de tota la comunitat educativa implicada: consell escolar, equip directiu, claustre del professorat, AMPA, famílies i entorn local. Així mateix, haurà d'acollir-se i adherir-se al Marc nacional de l'activitat física i l'esport en edat escolar.

Des d'un punt de vista interdisciplinar, les temàtiques dels programes a desenvolupar han de referir-se, entre altres, a les següents àrees: salut, recreació, competició, igualtat de gènere, convivència, discapacitat, col·lectius de la diversitat, família, medi ambient, etc.

activitats programades:

Feu clic per consultar les activitats programades.

registre fotogràfic:

Recollim ací les activitats extraescolars que s’han desenvolupat per les vesprades, després del menjador. Atletisme (Club Atletisme Safor Teika), Pre esport (Sergi Active), Mou-te (Puri Acedo) i Activitat Esportiva (monitores del menjador).
El 21 de novembre ens va visitar personal de la Mancomunitat de la Safor per a fer-nos una xarrada sobre conductes addictives. Els alumnes conegueren els perills de fer un ús irresponsable dels videojocs, el telèfon mòbil i altres dispositius electrònics. També van rebre informació útil sobre les xarxes socials.
Conscienciem al nostre alumnat de la importància de tindre cura del medi ambient. Promovem un estil de vida saludable. Descobrim les parts de la bicicleta i el seu funcionament. La policia municipal ens ensenya normes de seguretat vial i fem una excursió fins al poble de Potries per a gaudir de les activitats del Porrat de Sant Blai.
L’alumnat de primer i segon de Primària va anar al Complexe Rural Mas de Xetà, en Llutxent, per a gaudir fent activitats multiaventura i visitar la Granja Escola.
L’alumnat d’Infantil també s’ha desplaçat a Benigànim, concretament a la Granja Escola Torreta del Marquès, on va gaudir d’activitas en la natura, aprendre a tindre cura dels animals, i fins i tot a pastar pà.
Durant el mes de març hem disputat un torneig d’escacs a l’hora del pati. Una manera diferent d’ocupar el temps d’esplai entrenant els nostres cervells.
Durant el mes d’abril, hem realitzat també a l’hora del pati un torneig de futbol en el que han participat totes les classes de Primària.
En col·laboració amb la Fundación Trinidad Alonso, celebrem una any més el Dia de l’Esport, amb un matí ple d’activitats físiques per a tot l’alumnat d’Infantil i Primària. Enguany la temàtica ha sigut Els Jocs Olímpics. Hem tingut un mural olímpic, una Cerimònia d’Inauguració i una Clausura dels Jocs Olímpics de la Murtera. Hem aprofitat el dia per a mostrar la nostra solidaritat celebrant la Carrera solidària. El Centre d’Acollida San Francisco de Asís ens agraeix la donació d’aliments.
Com ja és tradició al nostre centre des de fa més de 25 anys, donem la benvinguda a la Pasqüa amb una demostració de danses, cant, música, jocs populars, muixeranga… on participa tot l’alumnat de Primària. La Murtera reivindicant la cultura valenciana.
Un any més hem participat en l’Escola Canta, un altre projecte de la Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació, emmarcat dins d’Escolarts, i en el que enguany han participat més de 800 centres de tota la Comunitat. Aquest projecte consisteix en la interpretació de la cantata “Els Súper ODS: Aventura 2030”, composada i escrita per a l’ocasió. La cantata, que engloba cant, teatralització i moviments coreogràfics, ha sigut possible gràcies al treball interdisciplinar en les àrees de Música, Educació Física i Plàstica, així com a la col·laboració de la Banda de Palma (Associació Amics de la Música de Palma de Gandia) i dels Ajuntaments dels 2 pobles. La comunitat educativa i el públic en general va poder gaudir de l’espectacle que es va celebrar l’11 de maig a l’Auditori de Palma.
Segon cicle ha fet una excursió de senderisme pels voltants dels pobles. En concret, la ruta SL-CV 59 de aproximadament 7 km de distància que passa per la Font del Sister. L’alumnat estava tan motivat que fins i tot vam pujar al Piló Ventura, des d’on gaudirem d’unes vistes espectaculars. Vam poder comprovar com la muntanya va recuperant-se de l’incendi del passat novembre. Ausiàs Jordà, educador ambiental (Facebook: ruralment / Instagram: ruralment_oficial) ens acompanyava i ens va parlar sobre la vegetació del paratge, que va rebrotant a poc a poc.
Com cada any, participem en el programa Pilota a l’Escola de la Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació. Hem fabricat els nostres guants, hem jugat i hem preparat la visita d’un tècnic de la FPV i un pilotari professional, que enguany ha sigut el jugador d’escala i corda Tomàs II. L’alumnat els ha preparat una cordial benvinguda i una entrevista. A canvi, Tomàs II ens ha descobert, entre altres coses, els valors socials que transmet la pilota, com la solidaritat i la cooperació, el respecte, la integració i la tolerància, així com els valors culturals i històrics que deriven de la tradició valenciana centenària.
Seguim, com cada any, acudint a la piscina per a fer activitat física en un ambient diferent, enriquint així el bagatge motriu dels nostre alumnat.
El 3 de juny hem celebrat el Dia Mundial de la Bicicleta, i ha sigut tot un èxit. Tant l’alumnat d’Infantil com de Primària van poder vindre a escola amb les seues bicis i fer un circuit al pati.
També al mes de juny s’ha realitzat el Taller “Alimentació saludable”, impartit per la dietista i nutricionista Esther Tortosa (Instagram: esther.tortosa.nutricio), i en el qual han participat tant l’alumnat d’infantil com de Primària. El taller ha sigut possible gràcies a la subvenció rebuda per la participació en el Programa d’Alimentació Saludable i Sostenible de la Conselleria.