Arran del post Què li pose en l’esmorzar? en el qual el dia dels dolços, galetes i brioixeria apareixia “galetes casolanes de plàtan i avena”, molts alumnes van demanar que els ensenyàrem a fer aqueixes galetes.
La recepta original és la de la imatge de l’esquerra (fes clic per a ampliar-la). No obstant això, més a baix us expliquem com afegir-li també ou i us posem les imatges pas a pas perquè les feu a casa.
Recorda fer-les sempre amb l’ajuda d’un adult i escriu-nos per a explicar-nos què tal et van eixir!
Ingredients per a fer unes 10 galetes:
– 1 plàtan.
– Flocs d’avena (una tassa o got de 250 ml).
– 1 ou.
– 2 unces de xocolate amb més del 75% de cacau (nosaltres usem 85%).
– Anous.
– 1 plàtan.
– Flocs d’avena (una tassa o got de 250 ml).
– 1 ou.
– 2 unces de xocolate amb més del 75% de cacau (nosaltres usem 85%).
– Anous.
Preparació
- Pica un plàtan amb la forqueta.
- Aboca els flocs d’avena.
- Bat un ou i afig-lo a la mescla.
- Remou tot molt i molt bé. Això costarà una mica. Sigues pacient.
- Precalfa el forn a 180 °C.
- Mentre esperes, trosseja les unces de xocolate i afig-ho a la mescla.
- Remou una altra vegada perquè tot quede ben mesclat.
- Agafa porcions de massa, dona’ls forma i posa-les en la safata del forn.
- Corona-les amb fruita seca.
- Enforna-les 12-14 minuts fins que estiguen daurades.
- Trau-les i deixa que es refreden.
Passa el ratolí per damunt dels números per a veure les fotos.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
Ja les tenim llistes per a portar-les d’esmorzar al col·le. A gaudir-les!