Ens acomiadem de Praga

El Divendres 31 d’abril va ser el nostre últim dia d’intercanvi a Praga. Eixe matí visitem un mirador anomenat Vyšehrad, un dels recintes medievals més coneguts de Bohèmia. El seu nom en castellà significa “Castillo en les altures” ja que es troba al sud del barri nou de Praga sobre un pujol al costat del riu Moldava . És conegut per ser l’antic castell de la ciutat fins que en el segle X es va construir el que ara es coneix com a Castillo de Praga.

Vam poder gaudir espanyols i txecs d’un bonic passeig i d’unes meravelloses vistes de Praga malgrat el temps ennuvolat i d’un poc de pluja. Vyšehrad és un dels llocs més verds de la ciutat txeca, ja que compta amb nombrosos parcs, zones verdes i fins a bars i restaurants, per la qual cosa és un lloc ideal per a fer una passejada. A més, visitem una preciosa església barroca dins d’este recinte, l’església De Sant Pere i Sant Pau. Tant l’interior com l’exterior d’esta eren impressionants. Una curiositat és que després d’un incendi va ser reconstruïda en el segle XlX amb un estil neogòtic. D’altra banda, al costat de l’església visitem també el cementeri de Vyšehrad en el qual jauen grans escriptors i artistes, entre altres personatges famosos.

Finalment vam tornar a la ciutat i vam tindre una mica de temps lliure que aprofitem per a prendre un café al costat dels txecs i una cafeteria amb dolços típics. Després d’això vam tornar al col·legi i vam menjar tots junts abans d’acomiadar-nos per a tornar a Espanya.

Text: María Andrés