MEDIAMBIENT

El Politècnic a la Trobada d’Intercanvi d’Experiències en Educació Ambiental

L’IES Politècnic va participar a la IX Trobada d’Intercanvi d’Experiències en Educació Ambiental de la Xarxa de Centres per la Sostenibilitat de Castelló, CeSCa que es va celebrar el passat dimarts dia 4 de Juny a la sala d'actes de la facultat de Ciències de la Salut de la UJI.

L'objectiu de la jornada era promoure la participació, fomentar la reflexió i el compromís de la comunitat educativa, en tots aquells temes que incideixen en la millora ambiental de la nostra escola i de la societat, en general.

Ha estat organitzat pel Seminari d'Educació Ambiental de Castelló, amb la col·laboració de la Càtedra Reciplasa-UJI, la Conselleria d'Educació, el Centre d'Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana (CEACV) i la Fundació Global Nature.

A la taula inaugural han estat Vicent Vicent, Josep Lluís Ruiz del Seminari d’Educació Ambiental de Castelló, el president de la Càtedra Reciplasa-UJI, Félix Hernández, i la Directora Territorial d'Educació, María Esteve. A l'esdeveniment també han assistit Javier Cepria des d'inspecció educativa, i una representació del CEACV i del Cefire de Castelló.

Més de 180 alumnes de centres educatius de la província de Castelló han pogut compartir entre ells i amb experts les seves experiències amb l'objectiu de potenciar hàbits mediambientalment sostenibles i fomentar mesures que afavoreixin el reciclatge en el dia a dia, la mobilitat sostenible, l'economia circular, els projectes ambientals, les accions contra el canvi climàtic, la gestió de residus, les campanyes solidaries o la biodiversitat.

Alguns dels docents participants, representaran a la Comunitat Valenciana en el Simposi de docents organitzat per la Xarxa Estatal d'Escoles Sostenibles, ESenRed, que es durà a terme durant la primera setmana de juliol en el Centre Nacional d'Educació Ambiental, en Valsaín (Segovia).

APP RECICLOS

RECICLOS és una iniciativa de TheCirularLab, el centre d’innovació d’Ecoembes, que premia la teva responsabilitat ambiental mitjançant un sistema de devolució i recompensa (SDR)

Cada vegada que recicles les teves llaunes i ampolles de plàstic de begudes al contenidor groc o a les màquines RECICLOS de la teva ciutat reps RECICLOS, que pots canviar per participacions en sortejos o donar-los a projectes socials o ambientals. Aquesta iniciativa ha tingut molt d’èxit en altres països europeus, per això ara es comença a implantar ací.

Per informar a l’alumnat d’aquesta iniciativa el departament de Tecnologia ha organitzat aquesta activitat els dies 4, 6 i 7 de Juny. Un grup de monitors que han vingut a realitzar uns tallers informatius per a tot l’alumnat de primer y tercer de la ESO.

EIXIDA BIOLOGIA 4ESO - TALLER ORNITOLOGIA

Ens acostem a l'ecologia i problemes ambientals des de l'ornitologia. 29 i 30 de maig , Parc Meridià i parc Boera: alumnat de 4t ESO participen en els Tallers d'ornitologia / Ajuntament de Castelló

EL MUNDO ES VUESTRO

La fundació FAD ens ha proposat participar en un nou projecte anomenat “El món és vostre” que tracta de conscienciar als joves en promotors de la transformació social a través dels ODS. Vam accedir a participar en l'Àmbit pràctic del PDC de 4t de l'ESO, on a l'aula-taller de Tecnologia s'han realitzat les activitats proposades.

El projecte va començar amb quatre sessions formatives impartides per una monitora de la Fundació FAD on es van realitzar moltes activitats de conscienciació que van resultar molt profitoses. Al final vam realitzar una activitat d'impacte en la comunitat més pròxima. Per a això vam realitzar la neteja del parc Mèrida en un matí molt agradable on nombrosos usuaris del parc ens van felicitar i ens van indicar algunes millores que necessitaven en eixe espai, com una nova font, més papereres i més bancs. Totes estes peticions les farem arribar a l'ajuntament de Castelló de la Plana per a intentar que es realitzen.

Com esta activitat va ser tan exitosa hem decidit participar en la campanya Let’s Clean Up Europe, que és una acció comuna en tota Europa per a conscienciar sobre la quantitat de residus que tirem de manera incontrolada a la naturalesa i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d'estos residus.

REUNIONS DE LA XARXA DE CENTRES PER LA SOSTENIBILITAT DE CASTELLÓ

Novament estem realitzant reunions mensuals de la Xarxa de Centres per la Sostenibilitat de la que forma part l’IES Politècnic i que també és un dels cinc centres que la coordinen. A la última reunió presencial van assistir els coordinadors de sostenibilitat dels més de 150 centres que conformen la xarxa, les cinc coordinadores que organitzem la xarxa, una representant del CEACV (Centre d’Educació Ambiental de la CV), un representant de la Càtedra Reciplasa-UJI, un representant del CEFIRE de Castelló, l’inspector coordinador de la Xarxa Javier Cepriá i la Directora Territorial d’Educació de Castelló, Maria Esteve.