INSTRUCCIONS DE MATRÍCULA ESO CURS 2024-25

INSTRUCCIONS DE MATRÍCULA BATXILLERAT CURS 2024-25

INSTRUCCIONS DE MATRÍCULA CICLES CURS 2024-25

PROPOSTA DE CONCESSIÓ DE SUBVENCIONS D'FP DE LA CONVOCATÒRIA DEL CURS 2023-24

EL POLITÈCNIC AJUDA EL MENJADOR SOCIAL DEL PARE RICARDO DE CASTELLÓ

El passat Nadal els departaments de Tecnologia i el de Religió van col·laborar per organitzar una col·lecta d’aliments en la que va participar tota la comunitat educativa del centre. Volem agrair a tots la col·laboració ja que es va replegar una gran quantitat d’aliments que necessitaven.

Ara a final de curs, com cada any, la cooperativa d’alumnat de l’IES Politècnic realitza una donació al menjador del Pare Ricardo fruit de l’activitat d’aprenentatge-servei que realitzem.

Per aconseguir aquest donatiu l’alumnat treballa durant tot el curs per elaborar diferents productes artesans que després es venen en mercats locals als que ens convida l’ajuntament de Castelló. Han fet un llistat amb els productes que des del menjador ens han indicat i després de realitzar la compra l'hem feta arribar al menjador a través un professor del Politècnic jubilat que és voluntari del menjador i ve a replegar el menjar per portar-lo. En agraïment des del menjador ens han enviat una fotografia d’un pòster del pare Ricardo amb el menjar que els hem portat.

Convocatòria de Contractació per a Professors Especialistes

Programa “El mundo es vuestro” de la Fundación FAD Juventud

El Projecte de Sostenibilitat del centre ja fa molts anys que funciona amb molt bons resultats. Som un centre referent dins de la Comunitat Valenciana i per això ha segut un dels sis centres escollits a nivell comunitari per participar en un projecte sobre difusió dels ODS. L’alumnat del PR4 ha segut el destinatari del programa i en acabar les sessions teòriques, calia realitzar una activitat pràctica relacionada amb els ODS, l’alumnat va triar un dia de neteja al Parc Mérida de Castelló.
Amb l’activitat que va realitzar cada centre educatiu s’ha elaborat un vídeo. Vos pase l’enllaç al vídeo, el Politècnic apareix en segon lloc, la nostra activitat comença en el minut 1:47, esperem que vos agrade.

PREMI OLIMPIADA ARQUITECTURA TÈCNICA UJI

Este dimarts ha segut l’entrega del premi de les diferents olimpíades que es celebren a l’UJI i el reconeixement als centres on estudia l’alumnat premiat que repleguen els directors respectius.

Com l’equip del Politècnic format per alumnes de Tecnologia i Enginyeria de primer de batxillerat van guanyar el primer premi, el nostre director, Jorge Bellés ha segut l’encarregat de replegar el reconeixement al nostre centre.

Ha segut un acte molt emotiu al que han acudit també familiars de l’alumnat premiat i els professors preparadors de cada centre educatiu.

MATRÍCULA CICLES CURS 2024-2025

Només per a alumnes del centre (repetidors o que promocionen a segon curs).

AUDICIÓ FI DE CURS ALUMNES MÚSICA 1ER I 2N ESO IES POLITÈCNIC

NOTES DEFINITIVES DE LES PROVES D'ACCÉS A CFGM I CFGS

NOTES DEFINITIVES DE LES PROVES D'ACCÉS A CFGM

NOTES DEFINITIVES DE LES PROVES D'ACCÉS A CFGS (OPCIÓ A)

NOTES DEFINITIVES DE LES PROVES D'ACCÉS A CFGS (OPCIÓ B)

SEMINARI EMPRESA HENKEL

Passat 6 de juny, el grup d'alumnes/as de 1r de Carrosseria, van tindre l'oportunitat de rebre en el nostre centre, un seminari sobre adhesius i segelladors per a carrosseries i sobre reparació de plàstics mitjançant adhesius.
Gràcies a l'empresa HENKEL, i al seu tècnic Juan Manuel Martín, que de forma molt professional i desinteressada va compartir amb els nostres alumnes/as els seus coneixements teòrics i pràctics, sobre els adhesius i segelladors per a carrosseries i sobre reparació de plàstics mitjançant adhesius.
Els alumnes van conéixer els diferents adhesius que s'utilitzen en la fabricació de carrosseries i la importància de conéixer els productes homologats pels fabricants dels vehicles i d'intentar reproduir la seua forma d'aplicació en la reparació. Van realitzar una demostració de reparació d'una peça de plàstic amb el mètode i productes proposats per HENKEL i van poder usar i realitzar aplicacions pràctiques amb diferents productes segelladors d'aplicació amb pistola pneumàtica en el taller guiats per les indicacions de Juanma.
Gràcies a estes col·laboracions amb empreses capdavanteres del sector, com en este cas HENKEL, considerem que la preparació dels nostres alumnes/as millora i els acosta més al seu objectiu d'arribar a ser millors professionals en l'especialitat de reparació de carrosseries.

Guanyadores de l’Olimpíada Nacional d'Arquitectura Tècnica i Edificació 2024

Després de quedar seleccionades en la competició local realitzada a l’UJI, divendres al matí va ser la defensa del treball presentat a nivell nacional en un acte organitzat per universitat de Granada. Es van presentar equips de diferents universitats de l’estat.

L’equip de batxillerat que va representar a l’UJI a l'Olimpíada Nacional d’Arquitectura Tècnica i Edificació 2024 es el de l’IES Politècnic tutorat per MªÁngeles Sos i format per Neus Agut Arnau, Belén Bosch de las Heras, Raquel Canales Sos, Andrea Cirjan Lamba i Nerea Ortega Mestanza totes alumnes de 1r de batxillerat.

En finalitzar l’acte, es van dir els centres guanyadors i l'equip del Politècnic va quedar en primer lloc rebent el premi de 1000€ a repartir entre les cinc alumnes.

Enhorabona a totes!

VIATGE PORT AVENTURA FI DE CURS 4t ESO

El 7 i 8 de Juny l'alumnat de 4t d'ESO ha gaudit del seu viatge de fi de curs. Un parell de dies en Port Aventura compartint moments de diversió i companyerisme.

El Politècnic a la Trobada d’Intercanvi d’Experiències en Educació Ambiental

L’IES Politècnic va participar a la IX Trobada d’Intercanvi d’Experiències en Educació Ambiental de la Xarxa de Centres per la Sostenibilitat de Castelló, CeSCa que es va celebrar el passat dimarts dia 4 de Juny a la sala d'actes de la facultat de Ciències de la Salut de la UJI.

L'objectiu de la jornada era promoure la participació, fomentar la reflexió i el compromís de la comunitat educativa, en tots aquells temes que incideixen en la millora ambiental de la nostra escola i de la societat, en general.

Ha estat organitzat pel Seminari d'Educació Ambiental de Castelló, amb la col·laboració de la Càtedra Reciplasa-UJI, la Conselleria d'Educació, el Centre d'Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana (CEACV) i la Fundació Global Nature.

A la taula inaugural han estat Vicent Vicent, Josep Lluís Ruiz del Seminari d’Educació Ambiental de Castelló, el president de la Càtedra Reciplasa-UJI, Félix Hernández, i la Directora Territorial d'Educació, María Esteve. A l'esdeveniment també han assistit Javier Cepria des d'inspecció educativa, i una representació del CEACV i del Cefire de Castelló.

Més de 180 alumnes de centres educatius de la província de Castelló han pogut compartir entre ells i amb experts les seves experiències amb l'objectiu de potenciar hàbits mediambientalment sostenibles i fomentar mesures que afavoreixin el reciclatge en el dia a dia, la mobilitat sostenible, l'economia circular, els projectes ambientals, les accions contra el canvi climàtic, la gestió de residus, les campanyes solidaries o la biodiversitat.

Alguns dels docents participants, representaran a la Comunitat Valenciana en el Simposi de docents organitzat per la Xarxa Estatal d'Escoles Sostenibles, ESenRed, que es durà a terme durant la primera setmana de juliol en el Centre Nacional d'Educació Ambiental, en Valsaín (Segovia).

APP RECICLOS

RECICLOS és una iniciativa de TheCirularLab, el centre d’innovació d’Ecoembes, que premia la teva responsabilitat ambiental mitjançant un sistema de devolució i recompensa (SDR)

Cada vegada que recicles les teves llaunes i ampolles de plàstic de begudes al contenidor groc o a les màquines RECICLOS de la teva ciutat reps RECICLOS, que pots canviar per participacions en sortejos o donar-los a projectes socials o ambientals. Aquesta iniciativa ha tingut molt d’èxit en altres països europeus, per això ara es comença a implantar ací.

Per informar a l’alumnat d’aquesta iniciativa el departament de Tecnologia ha organitzat aquesta activitat els dies 4, 6 i 7 de Juny. Un grup de monitors que han vingut a realitzar uns tallers informatius per a tot l’alumnat de primer y tercer de la ESO.

RESUMEN DE LES HORES, AULES I TRIBUNAL DE LES PAU CORRESPONENTS ALS ALUMNES DE L'IES POLITÈCNIC EN LA CONVOCATÒRIA DE JUNY DE 2024

QUADRANT DEL HORARIS, TRIBUNAL I AULES ON ELS ALUMNES DE L'IES POLITÈCNIC REALITZARAN LES PAU EN LA CONVOCATÒRIA DE JUNY DE 2024

XV CONCURS LITERARI I AUDIOVISUAL

Divendres passat va tindre lloc el lliurament de premis del XV Concurs Literari i Audiovisual del Politècnic en la biblioteca del centre. Enhorabona als guanyadors!

NOTES DE PROVES D'ACCÉS A CFGM I CFGS

NOTES DE PROVES D'ACCÉS A CFGM

NOTES DE PROVES D'ACCÉS A CFGS (OPCIÓ A)

NOTES DE PROVES D'ACCÉS A CFGS (OPCIÓ B)

OCTAVIO ENRÍQUEZ - "NICARAGUA: CÓMO HACER PERIODISMO EN UNA DICTADURA"

Durant els dies 30 i 31 de maig l'alumnat de Llengua i Literatura Castellana dels grups 3r ESO B, 3r ESO C, 3r ESO E, 3r ESO F i de Cinema, Història i Literatura de 1r de Batxillerat ha pogut gaudir d'una trobada al costat del periodista Octavio Enríquez (Premi Ortega y Gasset, Premi Rei d'Espanya, Premi a l'Excel·lència  de la Societat Interamericana de Premsa, Premi Llatinoamericà de Periodisme d'Investigació de l'Institut Premsa i Societat (IPYS), professor universitari de l'extinta Universitat Centreamericana (UCA) i pare de dos alumnes de l'IES Politècnic). Les xarrades sobre "Nicaragua: Com fer periodisme en una dictadura" han sigut molt inspiradores i interessants. Gràcies, Octavio, per transmetre'ns el respecte i l'amor cap a una professió com la teua que crea "memòria viva".

EIXIDA BIOLOGIA 4ESO - TALLER ORNITOLOGIA

Ens acostem a l'ecologia i problemes ambientals des de l'ornitologia. 29 i 30 de maig , Parc Meridià i parc Boera: alumnat de 4t ESO participen en els Tallers d'ornitologia / Ajuntament de Castelló

RUTA BIOLÒGICO-MATEMÀTICA PER CASTELLÓ. 1r ESO

El 30 de maig l’alumnat de 1r d’ESO ha realitzat una ruta biològico-matemàtica per la ciutat de Castelló, organitzada per ambdòs departaments. Els llocs per on ha transcorregut la ruta han sigut, per un costat, la plaça Major i el Mercat Central, amb activitats de semblança i estadística. Per un altre costat, a la Plaça Hort dels Corders s’han realitzat tasques centrades en la geometria de l’entorn i estadística. Per últim, al Parc Ribalta ens hem convertit en ornitòlegs, zoòlegs i botànics per una estona.
L’alumnat ha gaudit molt d’esta activitat, aprofitant recursos de la nostra ciutat i descobrint elements que tenim al nostre entorn però que habitualment ens passen desapercebuts.

EL MUNDO ES VUESTRO

La fundació FAD ens ha proposat participar en un nou projecte anomenat “El món és vostre” que tracta de conscienciar als joves en promotors de la transformació social a través dels ODS. Vam accedir a participar en l'Àmbit pràctic del PDC de 4t de l'ESO, on a l'aula-taller de Tecnologia s'han realitzat les activitats proposades.

El projecte va començar amb quatre sessions formatives impartides per una monitora de la Fundació FAD on es van realitzar moltes activitats de conscienciació que van resultar molt profitoses. Al final vam realitzar una activitat d'impacte en la comunitat més pròxima. Per a això vam realitzar la neteja del parc Mèrida en un matí molt agradable on nombrosos usuaris del parc ens van felicitar i ens van indicar algunes millores que necessitaven en eixe espai, com una nova font, més papereres i més bancs. Totes estes peticions les farem arribar a l'ajuntament de Castelló de la Plana per a intentar que es realitzen.

Com esta activitat va ser tan exitosa hem decidit participar en la campanya Let’s Clean Up Europe, que és una acció comuna en tota Europa per a conscienciar sobre la quantitat de residus que tirem de manera incontrolada a la naturalesa i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d'estos residus.

GUANYADORS DEL XV CONCURS LITERARI I IX AUDIOVISUAL 2024 DE L'IES POLITÈCNIC:

CATEGORIA ESCOLES ADSCRITES (RELAT):
Andrea Chaparro (6é CEIP Vicente Artero)
CATEGORIA 1r, 2n ESO, FPB (RELAT):
Miruna Andreea Mezin, 2nC
CATEGORIA 3r, 4r ESO, CGM (POESIA):
Anaïs Oussallah, 4rB
CATEGORIA Batxillerat, CGS (RELAT):
Irene Ramil Lacueva 1r BAC
CATEGORIA ADULTS (RELAT):
Carlos Pérez Recio, profesor de Soldadura y Calderería
CATEGORIA ADULTS (ASSAIG):
Rocío Ruiz Rodríguez, Secretaría IES Politècnic
CONCURS AUDIOVISUAL: Ex aequo
1r Batxillerat mixte
Facundo Gómez
Bruno Cores
Izaira Meseguer
Arlette Rueda
Nerea Ortega
1r Batxillerat humanístic
Juan David Manríque
Katherin Moncada
Keren Giraldo
Sofía Fonseca

La entrega de premios se realizará el próximo viernes día 31 de mayo a las 10:05 en la biblioteca.
¡Enhorabuena a los premiados!

VISITA A LA REFINERIA DE CASTELLÓ DELS ALUMNES D'INSTAL·LACIONS AUTOMÀTIQUES I ROBÒTICA INDUSTRIAL

Dijous passat (16/05/2024), alumnes de primer d'instal·lacions automàtiques i robòtica industrial de l'IES Politècnic, juntament amb professors, van visitar la refineria de Castelló.

  • Van començar la cita a les aules de formació de BP, amb una xarrada sobre mesures de prevenció i seguretat de les instal·lacions.
  • Seguidament, Antonio Vera (instrumentació de la BP) va realitzar una xarrada sobre vàlvules proporcionals i el seu calibratge. Els alumnes van tindre l'oportunitat de visualitzar i manipular este tipus de vàlvules, es va aprofitar el moment per a explicar i observar el fenomen de la cavitació.
  • Com a fermall final, els alumnes van visitar la recentment inaugurada sala de control de la refineria, des d'on es va explicar la manera de treballar dels caps de planta.
  • Així mateix van poder visitar l'antiga sala de control, a més de les diferents sales de simulació (bessons virtuals), sales utilitzades per a formar als diferents controladors de planta davant situacions d'emergència.

Donar gràcies al personal tècnic de la refineria per compartir els coneixement i experiències amb els nostres alumnes i especialment a Mayte Cruz (responsable de formació de la BP) per col·laborar i fer possible esta jornada. Iniciatives com esta milloren la formació dels nostres alumnes i permeten un acostament de primera mà a la realitat laboral del nostre entorn.

EIXIDA RENEGÀ 4T ESO BIOLOGIA - GEOLOGIA

17/06/2024. Un any més l'alumnat de 4t ESO que cursa l'assignatura de Biologia-Geologia ha treballat en "La Renegà" els continguts d'ecologia. Recopilarem dades per a elaborar un audiovisual sobre el paratge i redactar un article científic sobre la distribució en la zona supralitorial de la Littorina (Objectiu de la 2ª Campanya Littorina)

CALENDARI EXÀMENS EXTRAORDINARIS

FIRA D'ORIENTACIÓ A L'FP

Avui, dijous 16 de maig de 2024, la DGFP, Marta Armendia, juntament amb personal de la Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació, han visitat la FIRA D'ORIENTACIÓ A L'FP que s'ha celebrat a les instal·lacions de l'IES Politècnic de Castelló de la Plana.
Centres educatius i empreses de la zona de Castelló, la Plana Alta, la Plana Baixa, l'Alt Maestrat, el Baix  Maestrat, l'Alcalatén han mostrat la seua oferta formativa de Formació Professional a l'alumnat visitant dels IES de la província, que segons l'organització, s'estima en més de 700 persones.
L'orientació cap a l’FP s'ha organitzat en una atenció més individualitzada als grups assistents, estructurada primer en la Xarrades d’Orientació grupal, i després en visites a les entitats i centres expositors.

MINDFULNESS

Dins del Projecte Formatiu de Centre, els professors han rebut una formació de Mindfulness, impartida per la professora Mónica Breva.  Durant la sessió es van compartir pràctiques i activitats de mindfulness per a aplicar a l'aula i afavorir la claredat emocional i mental i ajudar al desenvolupament de la intel·ligència emocional i cognitiva.

VISITA INSTALACIONS MABERAUTO CONCESIONARI BMW

El dijous 9 de maig, el grup d'alumnes d'electromecànica de l'IES Politècnic de Castelló, juntament amb un grup de professors del departament d'Automoció van realitzar una visita a les instal·lacions de Maberauto concessionari BMW i Mini a Castelló, on van rebre una xarrada tècnica per part de Miguel Angel Martínez - Tècnic BMW, sobre les característiques de les noves tecnologies de bateries per a vehicles elèctrics i sobre les mesures de prevenció i seguretat a tindre en compte en les intervencions sobre estos vehicles.
Els alumnes i professorat van quedar molt satisfets amb la visita, ja que van poder veure insitu els components i ferramentes necessàries per a treballar amb estes noves tecnologies i amb la informació rebuda.
Volíem agrair a Miguel Angel Martinez – Cap de Taller; i a Antonio Vera - Cap de Servici Postvenda en Maberauto, l'haver fet possible l'organització i realització d'esta visita, que sens dubte, ha resultat molt enriquidora per als assistents.
Amb col·laboracions com esta, que ens permeten acostar-nos a les empreses locals del sector, es millora la formació dels nostres alumnes i ens connecta amb la realitat laboral de l'entorn.

PERIODO DE PREADMISIÓN Y MATRICULACIÓN PARA CICLOS FORMATIVOS

CLUB DE LECTURA IES POLITÈCNIC

Des del club de lectura del IES Politècnic us volem recordar que este curs continuem amb el nostre projecte: llegim, comentem lectures, ens recomanem llibres, preparem alguns murals, llibretes d'anotacions… . Este curs ens reunim els dimarts a l'hora del pati al departament de Francés i Clàssiques (2n pis). Triem els llibres els assistents i llegim en ambdues llengües; castellà i valencià. Actualment estem amb una recopilació de contes d'Eloy Moreno Cuentos para entender el mundo. Vos esperem. Ah, i podem esmorzar allí!

III Concurs Water Rockets de la UJI Cátedra del Agua Facsa

El divendres 10 de maig va tindre lloc el III Concurs Water Rockets de la UJI Cátedra del Agua Facsa. Instituts de tota la província de Castelló van acudir a esta cita.  L'alumnat del CFGS de Mecatrónica va participar en representació de l'IES Politècnic. El grup format pels alumnes Cristina Blasco, Ana Juan, Jordi Borrell, Miguel Ángel Capilla i Miguel Castillo va assolir en un llançament els 121 metres d'altura (dos vegades l'altura del Fadrí), guanyant el concurs. Els quatre següents llançaments per altura també van ser dels grups de l'IES Politècnic (120, 109, 99 i 89 m).
¡Enhorabona als participants, col·laboradors i als guanyadors!

PROVES D'ACCÉS A CFGM I CFGS

PREMIS SKILLS 2024

ENHORABONA AL NOSTRE ALUMNAT PARTICIPANT EN SKILLS 2024

Les «skills» són les Olimpíades de la Formació Professional. Consistixen en campionats de destreses per a l'alumnat de cicles formatius, en les quals els estudiants competixen en un pavelló, a la vista del públic, realitzant diverses proves pràctiques de la seua especialitat proposades per un jurat d'experts. Hi ha competicions a nivell autonòmic, estatal, europeu i mundial.

Enguany hem participat a nivell nacional en diverses de les nostres especialitats, i els nostres equips han obtingut molt bons resultats:

Medalla de plata: Nicolás Monferrer Marín

Família professional: Moble, Fusta i Suro

Especialitat: Fusteria

Tutor: Tico Vaquer


Medalla de bronze: Miguel Francisco Sancho Sanz (de l'IES Pou Clar)

Família professional: Fabricació Mecànica

Especialitat: Disseny mecànic-CAD

Especialista: José Luis Domenech (del nostre centre)


Enhorabona tant a l'alumnat com al professorat de Cicles Formatius pels resultats obtinguts!.

RESULTAT PROVA DE MAJORS DE 20 ANYS PER A L'OBTENCIÓ DEL TÍTOL DE BATXILLER 2024

COLLAGE_20240108_174846

PROVES BATXILLERAT PER A MAJORS DE 20 ANYS

Instruccions per a la Realització de les Proves

Part d'Equivalències Definitiu

Ha començat el plaç d'inscripció a les proves de Batxillerat per a majors de 20 anys.

Tota la informació a: https://www.gva.es/es/inicio/procedimientos?id_proc=G16176

COLLAGE_20240108_174846

PROVES BATXILLERAT PER A MAJORS DE 20 ANYS

Calendari d'Actuacions de la Prova

Reconeixement d'Equivalències de la Prova

Ha començat el termini d'inscripció a les proves de Batxillerat per a majors de 20 anys.

Tota la informació en: https://www.gva.es/es/inicio/procedimientos?id_proc=G16176

IDENTIDAD DIGITAL

Identitat-Digital-Familiars

IDENTITAT DIGITAL

identidad digital_huella
Office

Coneixes la teua identitat digital?

Saps que la Conselleria d'Educació et dona una identitat digital vinculada a un correu electrònic que podras utilitzar durant tota la teua vida d'estudiant?

Vols descobrir totes les ferramentes online que pots utilitzar gràcies a ella?