ACTIVITATS

A continuació es mostra tota la informació relacionada amb les Activitats i Extraescolars dutes a terme en el nostre centre.

SEMINARI EMPRESA HENKEL

Passat 6 de juny, el grup d'alumnes/as de 1r de Carrosseria, van tindre l'oportunitat de rebre en el nostre centre, un seminari sobre adhesius i segelladors per a carrosseries i sobre reparació de plàstics mitjançant adhesius.
Gràcies a l'empresa HENKEL, i al seu tècnic Juan Manuel Martín, que de forma molt professional i desinteressada va compartir amb els nostres alumnes/as els seus coneixements teòrics i pràctics, sobre els adhesius i segelladors per a carrosseries i sobre reparació de plàstics mitjançant adhesius.
Els alumnes van conéixer els diferents adhesius que s'utilitzen en la fabricació de carrosseries i la importància de conéixer els productes homologats pels fabricants dels vehicles i d'intentar reproduir la seua forma d'aplicació en la reparació. Van realitzar una demostració de reparació d'una peça de plàstic amb el mètode i productes proposats per HENKEL i van poder usar i realitzar aplicacions pràctiques amb diferents productes segelladors d'aplicació amb pistola pneumàtica en el taller guiats per les indicacions de Juanma.
Gràcies a estes col·laboracions amb empreses capdavanteres del sector, com en este cas HENKEL, considerem que la preparació dels nostres alumnes/as millora i els acosta més al seu objectiu d'arribar a ser millors professionals en l'especialitat de reparació de carrosseries.

OCTAVIO ENRÍQUEZ - "NICARAGUA: CÓMO HACER PERIODISMO EN UNA DICTADURA"

Durant els dies 30 i 31 de maig l'alumnat de Llengua i Literatura Castellana dels grups 3r ESO B, 3r ESO C, 3r ESO E, 3r ESO F i de Cinema, Història i Literatura de 1r de Batxillerat ha pogut gaudir d'una trobada al costat del periodista Octavio Enríquez (Premi Ortega y Gasset, Premi Rei d'Espanya, Premi a l'Excel·lència  de la Societat Interamericana de Premsa, Premi Llatinoamericà de Periodisme d'Investigació de l'Institut Premsa i Societat (IPYS), professor universitari de l'extinta Universitat Centreamericana (UCA) i pare de dos alumnes de l'IES Politècnic). Les xarrades sobre "Nicaragua: Com fer periodisme en una dictadura" han sigut molt inspiradores i interessants. Gràcies, Octavio, per transmetre'ns el respecte i l'amor cap a una professió com la teua que crea "memòria viva".

FIRA D'ORIENTACIÓ A L'FP

Avui, dijous 16 de maig de 2024, la DGFP, Marta Armendia, juntament amb personal de la Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació, han visitat la FIRA D'ORIENTACIÓ A L'FP que s'ha celebrat a les instal·lacions de l'IES Politècnic de Castelló de la Plana.
Centres educatius i empreses de la zona de Castelló, la Plana Alta, la Plana Baixa, l'Alt Maestrat, el Baix  Maestrat, l'Alcalatén  han mostrat la seua oferta formativa de Formació Professional, a l'alumnat visitant dels IES de la província, que segons l'organització, s'estima en més de 700 persones.
L'orientació cap a l’FP s'ha organitzat en una atenció més individualitzada als grups assistents, estructurada primer en la Xarrades d’Orientació grupal, i després en visites a les entitats i centres expositors.

MINDFULNESS

Dins del Projecte Formatiu de Centre, els professors han rebut una formació de Mindfulness, impartida per la professora Mónica Breva.  Durant la sessió es van compartir pràctiques i activitats de mindfulness per a aplicar a l'aula i afavorir la claredat emocional i mental i ajudar al desenvolupament de la intel·ligència emocional i cognitiva.

CLUB DE LECTURA IES POLITÈCNIC

Des del club de lectura del IES Politècnic us volem recordar que este curs continuem amb el nostre projecte: llegim, comentem lectures, ens recomanem llibres, preparem alguns murals, llibretes d'anotacions… . Este curs ens reunim els dimarts a l'hora del pati al departament de Francés i Clàssiques (2n pis). Triem els llibres els assistents i llegim en ambdues llengües; castellà i valencià. Actualment estem amb una recopilació de contes d'Eloy Moreno Cuentos para entender el mundo. Vos esperem. Ah, i podem esmorzar allí!

TROBADA ECSELEC 2024 AL PALAU DE LA FESTA DE CASTELLÓ

JORNADES DE FORMACIÓ TÈCNICA: "ENERGY SAVER" DE LA MARCA SPRINT DE ICR IBÉRICA S.A.

El 27 i 28 de febrer, es van realitzar en el taller TB40 de les instal·lacions de l'IES Politecnic, unes jornades de formació tècnica sobre els avantatges i característiques dels nous productes d'assecat ràpid per a les reparacions de carrosseria "Energy *Saver" de la marca Sprint de ICR Ibèrica S.A.

Durant estos dies, el tècnic formador de la marca Sprint, Ernesto Bueno, va estar ensenyant als nostres alumnes del grup de 2n de Grau Mitjà de Carrosseria, les bones pràctiques i usos dels diferents productes "Energy Saver" (massilles, aparells, pintura i vernissos).

Els alumnes van quedar molt satisfets amb les explicacions i demostracions que van rebre durant estes jornades i per part del professorat, del grup de 2n Carrosseria, volíem agrair l'ajuda amb esta iniciativa, per millorar la formació dels nostres alumnes, a l'empresa Advanced Filtració i especialment a Carlos Franch, tècnic comercial de xapa i pintura de Advanced Filtració, per haver fet possible que es realitzaren estes jornades i a la marca Sprint de *CR Ibèrica, S.A. i especialment també a Ernesto Bueno, tècnic formador de ICR Ibèrica S.A., per la dedicació i per compartir els seus coneixements i experiències amb els nostres alumnes.

Gràcies a col·laboracions com esta millorem la formació dels nostres alumnes que són els futurs professionals de la reparació de carrosseries.

El legado de Pablo Picasso: inspiración y creatividad en el IES Politècnic de Castellón

Artículo publicado a nuestra profesora Cristina Vera del departamento de Dibujo, en el Instituto Nacional de Tecnologías Educativas y de Formación del Profesorado.

Versa sobre un proyecto que ha realizado con los alumnos de 4º ESO en la optativa de Expresión Artística para conmemorar el aniversario de la muerte de Picasso.
¡¡¡Enhorabuena Cristina!!!

Recital de poesia en la Residència per a Persones Majors Dependents Lledó

pro-rPLZsBq6

Els alumnes de 4°ESO B s'han acostat al carrer Jover per a recitar els versos de Lorca del "Romancero gitano" als majors de la Residència Lledó. Durant els dilluns 19 i 26 de febrer els nostres estudiants no sols van fer gala d'una bona dicció i dots interpretatives, sinó que també van prestar el millor dels seus somriures i atencions als residents. Tant joves com majors hem gaudit de l'activitat i esperem programar futures col·laboracions.

Visita Ex Alumnos IES Politècnic

El viernes pasado vinieron ex alumnos del Politècnic para compartir experiencias con el alumnado de 2° bachillerato.Hablaron de la organización de los estudios, la PAU, la vida universitaria, visitaron el centro y profesorado.Fue una experiencia muy agradable e importante para nuestros alumnos.

ACTE PROGRAMA TEI

Passat divendres dia 2 de febrer va tindre lloc el lliurament dels 400 euros recaptats per l’alumnat de 1r i 3r d’ESO del programa TEI (Tutoria Entre Iguals) en el I polimercat solidari de Nadal a l’ONG triada per ells; Idea Libre, que treballa a África oferint educació a xiquets i xiquetes òrfens o sense recursos.

Aquest acte va ser una mena de cloenda del projecte treballat durant el primer trimestre des les tutories i el TEI per aprendre a conviure de forma inclusiva, millorar el clima i convivència al centre.

FERIA CONNECTA

La Fira Connecta 2ª edició es va cel·lebrar el passat 18 i 19 de desembre en l'IES Politècnic. Un total de 15 empreses rellevants de l'entorn de Castelló: Altadia, BP Energía, Euroatomizado, Facsa, Fustecma, Grupo Gimeno, IMHP, Inherba, Orona, Otis, Pamesa, Quadis, Torrecid, UBE i Vedat,  van assistir per a contactar amb l'alumnat de Formació Professional que prompte s'incorporarà a les pràctiques formatives i al mercat laboral. Esta fira suposa una primera toma de contacte per a l'alumnat que s'està formant al centre. Agraïr a les entitats, alumnat i docents la seua col·laboració.

VISITA INSTAL·LACIONS MABERAUTO CONCESIONARI BMW

El dijous 9 de maig, el grup d'alumnes d'electromecànica de l'IES Politècnic de Castelló, juntament amb un grup de professors del departament d'Automoció van realitzar una visita a les instal·lacions de Maberauto concessionari BMW i Mini a Castelló, on van rebre una xarrada tècnica per part de Miguel Angel Martínez - Tècnic BMW, sobre les característiques de les noves tecnologies de bateries per a vehicles elèctrics i sobre les mesures de prevenció i seguretat a tindre en compte en les intervencions sobre estos vehicles.
Els alumnes i professorat van quedar molt satisfets amb la visita, ja que van poder veure insitu els components i ferramentes necessàries per a treballar amb estes noves tecnologies i amb la informació rebuda.
Volíem agrair a Miguel Angel Martinez – Cap de Taller; i a Antonio Vera - Cap de Servici Postvenda en Maberauto, l'haver fet possible l'organització i realització d'esta visita, que sens dubte, ha resultat molt enriquidora per als assistents.
Amb col·laboracions com esta, que ens permeten acostar-nos a les empreses locals del sector, es millora la formació dels nostres alumnes i ens connecta amb la realitat laboral de l'entorn.

CLUB DE LECTURA IES POLITÈCNIC

Des del club de lectura del IES Politècnic us volem recordar que este curs continuem amb el nostre projecte: llegim, comentem lectures, ens recomanem llibres, preparem alguns murals, llibretes d'anotacions… . Este curs ens reunim els dimarts a l'hora del pati al departament de Francés i Clàssiques (2n pis). Triem els llibres els assistents i llegim en ambdues llengües; castellà i valencià. Actualment estem amb una recopilació de contes d'Eloy Moreno Cuentos para entender el mundo. Vos esperem. Ah, i podem esmorzar allí!

TROBADA ECSELEC 2024 AL PALAU DE LA FESTA DE CASTELLÓ

JORNADES DE FORMACIÓ TÈCNICA: "ENERGY SAVER" DE LA MARCA SPRINT DE ICR IBÉRICA S.A.

El 27 i 28 de febrer, es van realitzar en el taller TB40 de les instal·lacions de l'IES Politecnic, unes jornades de formació tècnica sobre els avantatges i característiques dels nous productes d'assecat ràpid per a les reparacions de carrosseria "Energy *Saver" de la marca Sprint de ICR Ibèrica S.A.

Durant estos dies, el tècnic formador de la marca Sprint, Ernesto Bueno, va estar ensenyant als nostres alumnes del grup de 2n de Grau Mitjà de Carrosseria, les bones pràctiques i usos dels diferents productes "Energy Saver" (massilles, aparells, pintura i vernissos).

Els alumnes van quedar molt satisfets amb les explicacions i demostracions que van rebre durant estes jornades i per part del professorat, del grup de 2n Carrosseria, volíem agrair l'ajuda amb esta iniciativa, per millorar la formació dels nostres alumnes, a l'empresa Advanced Filtració i especialment a Carlos Franch, tècnic comercial de xapa i pintura de Advanced Filtració, per haver fet possible que es realitzaren estes jornades i a la marca Sprint de *CR Ibèrica, S.A. i especialment també a Ernesto Bueno, tècnic formador de ICR Ibèrica S.A., per la dedicació i per compartir els seus coneixements i experiències amb els nostres alumnes.

Gràcies a col·laboracions com esta millorem la formació dels nostres alumnes que són els futurs professionals de la reparació de carrosseries.

El legado de Pablo Picasso: inspiración y creatividad en el IES Politècnic de Castellón

Artículo publicado a nuestra profesora Cristina Vera del departamento de Dibujo, en el Instituto Nacional de Tecnologías Educativas y de Formación del Profesorado.

Versa sobre un proyecto que ha realizado con los alumnos de 4º ESO en la optativa de Expresión Artística para conmemorar el aniversario de la muerte de Picasso.
¡¡¡Enhorabuena Cristina!!!

Recital de poesia en la Residència per a Persones Majors Dependents Lledó

pro-rPLZsBq6

Els alumnes de 4°ESO B s'han acostat al carrer Jover per a recitar els versos de Lorca del "Romancero gitano" als majors de la Residència Lledó. Durant els dilluns 19 i 26 de febrer els nostres estudiants no sols van fer gala d'una bona dicció i dots interpretatives, sinó que també van prestar el millor dels seus somriures i atencions als residents. Tant joves com majors hem gaudit de l'activitat i esperem programar futures col·laboracions.

Visita Ex Alumnes IES Politècnic

Divendres passat van vindre ex alumnes del Politècnic per a compartir experiències amb l'alumnat de 2n de batxillerat.Van parlar de l'organització dels estudis, la PAU, la vida universitària, van visitar el centre i professorat.Va ser una experiència molt agradable i important per als nostres alumnes.

ACTE PROGRAMA TEI

Passat divendres dia 2 de febrer va tindre lloc el lliurament dels 400 euros recaptats per l’alumnat de 1r i 3r d’ESO del programa TEI ( Tutoria Entre Iguals) en el I polimercat solidari de Nadal a l’ONG triada per ells; Idea Libre, que treballa a África oferint educació a xiquets i xiquetes òrfens o sense recursos.

Aquest acte va ser una mena de cloenda del projecte treballat durant el primer trimestre des les tutories i el TEI per aprendre a conviure de forma inclusiva, millorar el clima i convivència al centre.

FRIA CONNECTA

La Fira Connecta 2a edició es va celebrar el passat 18 i 19 de desembre en l'IES Politècnic. Un total de 15 empreses rellevants de l'entorn de Castelló: Altadia, BP Energia, Euroatomizado, Facsa, Fustecma, Grup Gimeno, IMHP, Inherba, Orona, Otis, Pamesa, Quadis, Torrecid, UBE i Vedat,  van assistir per a contactar amb l'alumnat de Formació Professional que prompte s'incorporarà a les pràctiques formatives i al mercat laboral. Esta fira suposa una primera presa de contacte per a l'alumnat que s'està formant en el centre. Agrair a les entitats, alumnat i docents la seua col·laboració.

PROGRAMA EMPREN

Des del Programa EMPRÉN apostem per la formació en noves metodologies per tal de fomentar les hablitats emprenedores entre el nostre alumnat.Un exemple seria aquesta dinàmica amb Proplay i Playmobil Pro amb alumnes de segon curs de Formació Professional Bàsica.

DONACIÓN EMPRESA MOTEDIS

L'empresa Motedis, dedicada a la comercialització de productes realitzats amb perfil ranurat d'alumini, ha donat a l'IES Politècnic més de 150 bobines de diferents plàstics per a la impressió en 3D. Agraïm la col·laboració i l'esforç d'esta empresa que ens dona l'oportunitat d'utilitzar la tecnologia 3D en el nostre centre.