Classes Magistrals Internacionals: Pràctica en Física de Partícules.

El dimarts 21 de febrer cinc alumnes de 2n de Batxillerat de Física es van desplaçar fins a l’Institut de Física Corpuscular (IFIC) a València. Van participar en una classe magistral sobre física de partícules i del Gran Col·lisionador d’Hadrons (LHC) construït a 175 metres baix terra (sota la frontera entre França i Suïssa) per l’Organització Europea per a la Investigació Nuclear (CERN).

La jornada es va iniciar amb les següents ponències:

  • Introducció a la física de partícules i Model Estàndard.

Ponent: Alberto Aparici (IFIC).

  • Introducció als acceleradors de partícules, LHC i LHCb.

Ponent: Arantza Oyanguren (IFIC).

  • Introducció a l’exercici LHCb.

Ponent: Fernando Martínez (IFIC).

A continuació, els estudiants van realitzar un exercici pràctic on van poder mesurar les propietats del mesó Dº, una partícula encantada, és a dir, que conté un quark c, anomenat a sovint “encant”. La jornada va finalitzar amb una connexió per videoconferència amb el CERN. Els resultats obtinguts a València, van ser posats en comú amb altres estudiants de diferents ciutats d’Itàlia i avaluats per un investigador del CERN.