Fira Comarcal de Formació Professional

Entre els mesos de març, abril i maig, Conselleria d’Educació, Cultura i Esport celebrarà un recorregut de Fires pertot arreu tota la Comunitat Valenciana, amb el repte de presentar les ofertes formatives comarcals d’FP integrada i reforçar la difusió i l’orientació acadèmica i professional.

Aquest 12 de maig en el Pavelló Esportiu Bernardo Ruiz d’Orihuela se celebrarà la FIRA COMARCAL DE LA FORMACIÓ PROFESSIONAL corresponent a la Vega Baixa.

L’objectiu de la fira és “acostar la formació professional, els cicles i les famílies a la població”. En aquest sentit, la mostra està dirigida a alumnes de tercer i quart curs de l’ESO, de Batxillerat i de graus de formació professional mitjà i bàsic perquè puguen obtindre informació sobre possibles cicles que puguen estudiar.

A aquest esdeveniment assistirà l’IES Platja Flamenca per a presentar la seua oferta educativa en FP Comerç i Màrqueting (Graus Bàsic, Mitjà i Superior)

La regidora d’Educació de l’Ajuntament d’Orihuela, María García, indica que “és una bona oportunitat perquè els interessats s’acosten i puguen fer un mapa d’on estan cicles en cadascun dels municipis de la comarca”

“Es mostraran els cicles, cursos i graus per a informar la població que vulguen fer-los”. “És una bona oportunitat perquè els interessats s’acosten i puguen fer un mapa d’on estan els cicles en cadascun dels municipis de la Vega Baixa”, ha dit la regidora d’Educació, qui ha manifestat que “a la comarca hi ha una àmplia oferta” d’aquesta mena de formació.

Concejala de Educación del Ayuntamiento de Orihuela, María García

“És interessant per a l’alumnat que estan acabant els seus estudis i han de pensar en el seu futur”, ha dit. Així mateix, ha considerat que les persones ocupades i aturades de la comarca també poden conéixer dades útils de la Formació Professional, ja que hi haurà empreses convidades que col·laboren amb els centres formatius, així com representació de Labora FP. Belmonte ha avançat que seran presents 19 famílies professionals i uns 60 cicles formatius, per la qual cosa “és un bon moment d’acostament per a aqueixa realitat del que s’estudia” en la Formació Professional. “Aquesta fira és la manera més real que el visitant veja el que s’estudia”, ha conclòs.

Tota la ciutadania, vinculada en aquestes comarques, queda cordialment convidada a les Fires Comarcals!

.