Viatge a Cracòvia

18 alumnes de 1r de Batxillerat i 2 professores vam estar de viatge cultural a Cracòvia durant diversos dies, del 3 al 6 de març. Vam poder visitar la ciutat i els principals monuments de Cracòvia, les Mines de Sal de Wieliczka (un recorregut de 3,5 quilòmetres a través del qual vam veure més de 20 sales decorades, llacs subterranis, pics i pales de l'època, i escultures i baix relleus realitzades pels miners amb blocs de sal.

També visitem la Capella de St. Kinga, una colpidora sala de 54 metres de longitud decorada completament a base de sal) i els camps de concentració d'Auschwitz-Birkenau. Per aquests camps van passar quasi un milió i mig de persones durant el règim nazi. Vam veure les barraques on eren allotjats els detinguts, les cambres de gas i els crematoris on van ser exterminats més d'un milió de persones. Ha sigut una experiència única que ens ha servit a tots per a reflexionar i adonar-nos fins on pot arribar l'ésser humà.

En el camp vam llegir la següent frase de George Santayana (filòsof, assagista, poeta i novel·lista): "Aquells que no poden recordar el passat estan condemnats a repetir-lo". La visita a aquests camps creiem que és necessària per a saber el que va passar i recordar-ho perquè no se'ns oblide.