Video Vlog: All About Me 

En el marc de l’assignatura d’anglés de 4t d’ESO, el nostre alumnat han participat en una situació d’aprenentatge titulada “All About Me”. Aquesta activitat ha consistit en la creació d’un vídeo blog personal, on cada alumne ha tingut l’oportunitat de presentar-se i compartir aspectes rellevants de la seva vida, interessos i aspiracions. 

Aquest projecte s’alinea amb els objectius del Portfolio Europeu de les Llengües (PEL), ja que: 

  1. Promou l’autoavaluació i la reflexió sobre l’aprenentatge lingüístic: Els alumnes han hagut de reflexionar sobre les seves habilitats en anglès i presentar-se de manera clara i coherent, la qual cosa afavoreix la presa de consciència del seu propi progrés. 
  1. Fomenta l’autonomia en l’aprenentatge: En elaborar els seus vídeo blogs, l’alumnat ha desenvolupat la seva capacitat per gestionar el seu aprenentatge, decidint quina informació incloure i com expressar-la millor. 
  1. Afavoreix el desenvolupament de competències comunicatives: Mitjançant l’ús de mitjans digitals i audiovisuals, l’estudiantat ha millorat les seves habilitats tant en la producció oral com escrita, elements clau del PEL. 
  1. Reflecteix la diversitat cultural i personal: Cada vídeo blog és una finestra a la vida i cultura individuals de l’alumnat, mostrant la diversitat dins de l’aula i contribuint a una major comprensió i respecte entre companys i companyes. 

Aquest projecte no només ha permès als alumnes practicar anglès en un context real i significatiu, sinó que també ha enriquit el seu portfolio personal amb una mostra tangible de les seves habilitats lingüístiques i creatives. Així, els nostres alumnes no només aprenen una llengua estrangera, sinó que també desenvolupen habilitats transversals fonamentals per al seu futur acadèmic i professional.