Hemeroteca 2

Acto académico de graduación de la promoción 2015/2021.
En un año especial en el que, a diferencia de otros, hemos tenido que celebrar el acto sin familias debido a la crisis sanitaria causada por el SARS-COV2. Aun así, ha sido una graduación emotiva con un alumnado que ha demostrado un comportamiento muy maduro en este difícil año.

Concurs Provincial de vídeo d’Educació Financera. 2021.

Els alumnes de l’IES Cid Campeador de segon de batxillerat, Rubén Cerrillo Honrubia, Álvaro Martínez Giménez, Mario Rodríguez Rodríguez i Sandra Segovia del Hoyo, han guanyat el concurs provincial de vídeo sobre educació financera. Ara el seu vídeo és finalista nacional, en el canal de Youtube del Consejo General de Economistas, i necessitem la teua colaboració perquè guanye el vídeo que tinga més «Me gusta». Per favor, ajuda’ls a guanyar i clica «Me gusta» en l’enllaç següent i dona-li difusió entre els teus contactes.

Día Mundial del VIH – SIDA. 2020.

Nuestro consumo puede ser más ecológico.2020.

Por la emergencia sanitaria en la que nos encontramos se nos aconseja el realizar actividades al aire libre, es por ello que en la asignatura de Cultura Científica de 1º de BCH he planteado el hacer algunas actividades por el entorno del instituto. La primera será una comprobación de eso que se escucha en más de una ocasión de que realizar nuestras compras en las tiendas del barrio tiene menor impacto ambiental que comprar en grandes supermercados. Para ello realizamos dos salidas para comprar algo de almuerzo en dos viernes consecutivos, algún alumno aprovechó la salida para comprar alguna otra cosa que le encargaron en su casa. El primer día fuimos a un MERCADONA y el segundo hicimos un recorrido por el Mercado de Castilla, el horno de cerca del instituto y por una frutería. Las fotos muestran como la reducción del uso de embalajes de plástico es manifiesta en el segundo caso con respecto al primero. Muchos de nuestros alumnos están acostumbrados a comprar en supermercados y esta actividad les ha permitido comprobar cómo en el comercio local el trato es más próximo y como un sencillo gesto contribuye a reducir la dependencia de los embalajes de plástico.

Qüestions bàsiques de cloenda de curs 2020 – 2021.
(Clica el botó corresponent per accedir a més informació)
Qüestions bàsiques final de curs acadèmic.

 

Dates de les proves PAU i CF. 2020.

(Clica la imatge per veure més informació)

 

Acords amb el Ministeri d’Educació. 2020.

(Clica la imatge per a més informació)

 

Canal Twitter. 2020.

 

La DGTIC ha posat a la disposició de tota la comunitat educativa (alumnat, famílies i equips docents) el canal Twitter @GVAit3du , de la innovació tecnològica en Educació de la C.V., on es proporciona informació útil de les eines que ofereix la GVA, d’especial interessen aquests moments pel Pla MULAN.

 

 

Carta a tota la Comunitat Educativa. 2020.

 

Comunicat del Secretari autonòmic de d’Educació  i Formació professional amb mesures urgents en els àmbits de l’educació, la cultura i l’esport per a pal·liar els efectes de l’emergència sanitària provocada per la COVID.

(Clica la imatge per a més informació)

 

Calendari Mulan. 2020.

(Clica la imatge per veure més informació)

 

ACCÉS FAMÍLIES A ITACA. 2020.

 

LES FAMÍLIES QUE NO DISPOSEN DE LA CONTRASENYA DE LA WEB FAMÍLIA, PODEN SOL·LICITAR-LA, ENVIANT UN CORREU ELECTRÒNIC A 46012987@gva.es , AMB:

  • DADES PERSONALS DE QUI EL SOL·LICITA (NOM DEL SOL·LICITANT, DNI I NOM DE L’ALUMNE O ALUMNA)

  • CORREU ELECTRÒNIC PER A REBRE LA CONTRASENYA.

 

Comunicat urgent Covid – 19. 2020.

 

(Clica la imatge per a més informació)

 

Suspensió d’activitats lectives presencials. 2020.

 

(Clica la imatge per a més informació)

 

L’alumnat podrà accedir a la Plataforma Moodle (@ules) clicant la imatge inferior:

 

Concurs Nacional «Reporteros en la red 2020».

 

Dos alumnes de l’IES Cid obtener premis al concurs nacional «Reporteros en la red 2020», de Fundación Ibercaja.

En la modalitat d’article escrit sobre educació financera, les nostres alumnes Paula Mínguez Pardo i Yang Márquez Sanfélix han sigut les guanyadores del premi de la categoria Batxillerat i Cicles Formatius, pel seu treball «Éxito a través del coworking».

En este concurs, a través de l’ús de les Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC), es du a terme una tasca d’investigació i recerca d’informació a Internet, per realitzar un treball de divulgació científica o d’educació financera. El resultat és una redacció pròpia del tema escollit, com ha sigut l’article de les nostres alumnes sobre la iniciativa emprenedora a través del cotreball o coworking.

El cotreball, o treball cooperatiu, permet a diferents emprenedors compartir un mateix espai de treball, tant físic com a virtual, per desenvolupar els seus projectes professionals de manera independent, alhora que fomenten projectes conjunts.

Volem donar l’enhorabona a les dues alumnes de segon de batxillerat pel seu article i per tan merescut premi, així com al seu professor, Rubén Martí.

Ací teniu l’enllaç a la notícia de premsa:

https://www.20minutos.es/noticia/4242273/0/fundacion-ibercaja-falla-el-concurso-reporteros-en-la-red-2020-al-que-se-han-presentado-219-trabajos/

 

Nota de condol. 2020.

 

El conjunt de la Comunitat Educativa de l’IES Cid Campeador vol manifestar el seu pesar per la mort d’Alba Aparicio Fornas, exalumna de l’institut, i fer arribar el seu condol als seus pares, la seua família i tots els seus amics i coneguts. Alba serà sempre recordada al nostre institut per la seua intel·ligència, maduresa i excel·lent disposició a col·laborar en les activitats del Centre.

Descanse en pau.

 

Concurso Alarm-Arte3F. 2020.

L’Associació veïnal i cultural Tres Forques us invita a participar en el Concurs Alarm-Arte3F, Visions creatives de la Quarantena.

 

(Clica la imatge per veure més informació)

 

Lectura dramatitzada. 2019.

 

El passat dijous 12 de desembre, la sala d’usos múltiples de l’IES Cid va servir com a escenari per a la lectura dramatitzada de l’obra «Tula, pasión y locura o La bella cubana», drama en dos actes original de l’escriptora cubana Mayda Royero inspirat en la vida de Gertrudis Gómez de Avellaneda. La representació va contar amb la participació de la seua autora, a qui es va retre homenatge amb motiu del 500 aniversari de la fundació de l’Havana, i, entre d’altres, la professora Carmela Alfaro, l’alumna Naiara Fernández i l’exalumne Bernardo Alcover.

 

 

(Clica la imatge per veure fotos)

 

Eliminació de la violència contra les dones. 2019.

 

 

(Clica la imatge per a més informació)

 

   

 

40è Aniversari Tres Forques – Vara de Quart.

    

(Podeu descarregar els cartells clicant en qualsevol imatge)

 

Suspensió de classes per alerta meteorològica.

Davant l’alerta decretada per les intenses pluges i la previsió meteorològica per a les pròximes hores, l’Ajuntament de València comunica als centres educatius de la ciutat, la suspensió de les classes, durant tota la jornada de demà divendres dia 19 d’octubre de 2018.

Atentament,

La Directora.

(Clica la imatge per accedir a més informació)

 

Llibres recomanats 2018.

 

El Departaments de l’IES «Cid» han elaborat un llistat de llibres recomanats que tenen relación amb les assignatures del currículum.

 

Cliqueu la imatge per veure el llistat.

 

 

Visita al Jardín Botánico de Valencia. 2017.

 

Realizada el 29 de marzo, con todos los alumnos de 1.º ESO. Aparte de la visita, también se realizó un taller de cosmética natural, realizando una crema natural de aloe vera.

 

 

Clica en la imagen para visualizar el álbum

 

Dones periodistes. Xarrada col·loqui. 2017.

 

El 5 d’abril tingué lloc la xarrada amb alumnat de batxillerat i de 4t d’ESO, organitzada pel professor i periodista José Ricardo March.

Podeu accedir a la notícia del diari Levante EMV del 6 d’abril clicant al botó: 

 

 

Clica la imatge per ennllaçar amb el cartell corresponent.

 

Marató fotogràfic al MUVIM (3r ESO). 2017.

 

  

 

 «Mobilitza’t per la selva». 2017

 

L’IES Cid Campeador participa a la campanya de reciclatge de mòbils «Mobilítza’t per la selva» del Institut Jane Goodall Espanya.

És una campanya de reciclatge de mòbils de la Fundació Jane Goodall «MOBILITZA’T PER LA SELVA«. La campanya proposa allargar la vida útil dels nostres mòbils. Això permet:

 

  • Reutilitzar mòbils i reduir la gran demanda dels seus components, sobretot el coltan.
  • Reciclar elements útils.
  • Dipositar adequadament els materials tòxics, evitant la contaminació del medi.
  • Recaptar fons per a projectes de suport a l’educación al Congo, i per al Centre de Recuperació de Ximpanzés de Tchimpounga, on la Fundació Jane Goodall cuida més de 150 ximpancés rescatats dels caçadors i traficants.

Reprenem la campanya de recollida de mòbils en desús a l’institut per enviar a la Fundació Jane Goodall i contribuir al reciclatge del coltan, a la preservació de l’entorn que necessiten per viure els ximpanzés del Congo, a combatre el treball infantil a les mines i a promoure la creació d’escoles al Congo.

Vos animen a col·laborar en la recollida de mòbils portant els vostres terminals obsolets.
 
 

TROBADA DE PARES I MARES DE L’ALUMNAT DEL PRÒXIM CURS 2017-2018

 

Dintre de les accions previstes en el nostre Programa de Transició Primària-Secundària, s’ha celebrat, el passat dimecres dia 1 de març, la trobada informativa amb els pares i les mares del nostre futur alumnat dels col·legis adscrits CEIP Dr. López Rosat i CEIP Sector Aéreo. També rebérem la visita d’altres famílies interessades a sol·licitar la matriculació dels sus fills i filles el pròxim curs a l’IES Cid. Les famílies, presents en gran nombre, seguiren amb atenció les explicacions realitzades pels membres de la Direcció i de l’equip d’Orientació, referents al funcionament, serveis, característiques i possibilitats de l’oferta educativa del centre. Preguntaren també gran quantitat de qüestions i dubtes, tant en finalitzar la part d’exposició, com durant la següent visita de les instal·lacions del centre durant la qual foren guiats pels membres de la directiva i el coordinador d’ESO en diversos grups.

Comptat i debatut, una activitat molt interessant segons els i les assistents i a la qual valoraren amb un al grau de satisfacció.

    

    
 

Obra de teatre en francès «Le Petit Prince» (Saint-Exupéry). 2017.

El 6 de febrer , vam anar a veure aquesta representació teatral. Va ser una eixida molt divertida i educativa. Ens va permetre relacionar-nos entre nosaltres, tot l’alumnat de 1r fins a 4t de l’ESO.

 

Reunió amb pares i mares interessats a conéixer l’Institut, dimecres 1 de març de 2017 a les 18.00 hores a l’IES Cid.

Reunión con padres y madres interesados en conocer el Instituto, miércoles 1 de marzo de 2017 a las 18:00 hora en el IES Cid.

 

11 de febrer, «Dia internacional de la dóna i la xiqueta a la Ciència». 2017.

Clica la imatge superior per visualitzar fotos.

 

Exposició «Escriptores a l’IES Cid». 2017.

 

  IES «CID»: 25 novembre, contra la violència de génere. 2016.

 

 

Alícia, al Palau de les Arts. 2016.

El passat divendres 13, l’IES Cid, participant en la Primavera Educativa, va representar l’obra Alícia al país de les meravelles al Palau de les Arts Regna Sofia, amb notable èxit. Un projecte multidisciplinari que ha implicat a diversos departaments, professors, i un bon nombre d’alumnes i alumnes: Departament d’Anglès amb adaptació de l’obra de Lewis Carroll i la direcció teatral; el Departament de Valencià amb l’adaptació de l’obra al valencià i ajuda en la direcció; música en viu a càrrec del Departament de Música, Escenografia a càrrec del Departament de Dibuix, molts voluntaris de tots els departaments, així com personal no docent … I un munt d’hores de treball en conjunt que ha donat com a resultat una experiència meravellosa en què els nostres alumnes han pogut veure, des de dins, el treball realitzat en l’ambient professional de l’espectacle, visitant les instal·lacions del Palau, i vivint l’experiència dels actors professionals. Moltes gràcies als que ho heu fet possible.

 

«El Cid», amb els refugiats. 2016.

 

Graduació de 2n de Batxillerat. 2016.

 

Alícia en terra de meravelles. 2016.

Clica el botó roig per veure l’àlbum de fotos.

Cursa Solidària «Save the children». 2016.

Clica el botó roig per veure el video.