VAGA ESTUDIANTS 11 DE FEBRER

Logo IES Albal-04

COMUNICAT INFORMATIU JORNADA DE VAGA

D’acord amb l’article 34, del capítol I, títol III, apartats 4 i 5 del Decret 39/2008, del 4 d’abril de 2008, que regula les “Decisions col·lectives d’inassistència a classe”, els notifiquem que, a proposta dels alumnes i convocada pel Sindicat dels Estudiants, està prevista, i organitzada per ells, una JORNADA DE VAGA d’Estudiants per al dia 11 febrer 2021.

Davant d'eixa convocatòria de vaga l'Equip Directiu considera oportú fer les següents puntualitzacions:

- Els alumnes menors de 14 anys (1r i 2n ESO) no poden exercir el dret d'inassistència col·lectiva a classe (“dret de vaga”) i per tant han d'acudir al centre.

- A la vista de la sentència 1812/2014 del TS que autoritza que els alumnes majors de 14 puguen fer vaga sense haver de presentar l'autorització per escrit de les seues famílies, volem des del centre deixar clar que la citada sentència no exonera a les famílies de la responsabilitat d'autoritzar o no als seus fills d'acudir al centre els dies de vaga.

- Així mateix, les famílies seran responsables de les actuacions dels seus fills fora del centre si no assistixen a l'institut per exercir el dret d'inassistència col·lectiva a classe.

- Finalment, els informem que el centre atendrà adequadament a tots els alumnes que eixe dia acudisquen, que no se suspendrà cap classe i la programació i desenvolupament de cada assignatura es realitzarà d’acord amb el pla d’un dia normal.

Atentament, reben una salutació ben cordial,

L’Equip Directiu de l’IES ALBAL