Pati actiu, inclusiu i coeducatiu

La nostra escola es troba dins la GUIA DE PATIS COEDUCATIUS de la Conselleria d'Educació. El nostre centre i en concret les actuacions d'èxit que fem al nostre pati vam ser seleccionats per a formar part d'aquesta guia i açò ens va donar el reconeixement per seguir lluitant any rere any perquè els patis escolars siguen el més coeducatius i inclusius possibles.

Estem orgullosos i orgulloses de que el nostre treball siga reconegut!!!

Ací podeu veure la publicació de la guia i la part que recull l'experiència del nostre pati:

 GUIA PATIS COEDUCATIUS DE LA CONSELLERIA D'EDUCACIÓ

JORNADA CONVIVÈNCIA MILLORA DEL PATI

Per b_tomas | 12 de març de 2023

JORNADA DE MILLORA DEL NOSTRE PATI El dissabte 11 de març hem tingut el matí de convivència amb les famílies per a la millora del nostre pati. Així poc a poc anem millorant les zones de pati que ja tenim, reparant desperfectes i habilitant noves zones. Aquesta vegada hem pintat la nova paret de pissarra … Read more

PATIS COMPARTITS MES D’OCTUBRE

Per b_tomas | 5 de novembre de 2022

Al mes d’octubre vam començar de nou els patis compartits dels divendres on cada 15 dies l’alumnat de 5é i 6é de primària prepara jocs al pati i tant majors com menuts poden anar a jugar soles o amb els seus apadrinats/des. Teníem moltes ganes de que arribara aquest moment que tant agrada a tots … Read more

NOU PATI EDUCACIÓ INFANTIL

Per b_tomas | 6 de setembre de 2022

Finalment, s’ha complit el desig de poder oferir al nostre alumnat un pati en condicions i el més renaturalitzat possible amb gespa, fusta i materials naturals. Amb l’ajuda i el disseny de l’empresa Comunicart. Gràcies al Projecte d’Innovació Educativa de la Generalitat Valenciana i la col·laboració de l’empresa que gestiona el menjador escolar (Colevisa) i … Read more

RECUPEREM EL PATI COMPARTIT DELS DIVENDRES I ELS APADRINAMENTS PRIMÀRIA-INFANTIL.

Per b_tomas | 9 de maig de 2022

Ja teníem ganes de tornar a veure als nostres xiquets i xiquetes compartint de nou espais i edats. Una volta s’han alçat les restriccions recuperem de nou el Pati compartit dels divendres i els apadrinaments primària-infantil. Hem tornat a veure les cares amb un somriure i als nostres majors amb cura i ajuda cap als … Read more

JORNADA PINTURA AL PATI

Per b_tomas | 25 d'octubre de 2021

El dissabte 23 d’octubre un grup de mares i pares coordinades per Iván Burguete, pare de Leo, van vindre a l’escola a realitzar una jornada de convivència per a la millora del pati, sobretot de la pintura dels murals del projecte i de noves zones per al pati actiu com el Disco-pati. Poc a poc … Read more

PROJECTE: UN PATI DE SOMNIS I COLORS

Al curs 2017-2018 vam començar un nou Projecte a l'escola, molt motivador i emocionant, "Un pati de somnis i colors". Aquest projecte es va iniciar, ja que gràcies a les assemblees de delegats/des, coordinades per les mestres Mónica i Empar ens vam donar compte que l'alumnat del nostre centre ens demanava a crits un pati amb més alternatives de jocs, amb més ombra i un poc més bonic i colorit.

Aleshores, vam pensar que enguany seria un bon moment per a demanar un "Projecte d'Innovació i Qualitat" a Conselleria amb un pressupost prou generós per a poder anar fent realitat els somnis del nostre alumnat, i així, a vore si poc a poc i amb l'ajuda de voluntaris cada any fem grans passos per a poder crear de veritat un "PATI DE SOMNIS I COLORS".

Ací podeu veure algunes fotos de cosetes que hem anat fent als patis (pintar jocs de pati, jardineres de palets, pintar murals al pati, prestatgeria de jocs i sofas de palets per a la zona de relax...):

Pintar jocs de pati (gràcies a l'ajuda de mares i pares dels alumnes d'Infantil):

      

Tanques de jardineres amb palets i la tanca per al galliner (gràcies a l'ajuda de Raúl, el pare de Candela de 3 anys A):

      

Hem decorat la tanca de l'escola amb siluetes de personatges de contes fetes amb fustes, aquestes les han pintat els mestres i els alumnes. Han quedat genial!!!

    

 

Murals per a les parets del pati (gràcies a l'ajuda de Gerardo, el pare d'Alex de la classe de 4 anys i alguns pares i mares, junt amb els xiquets i xiquetes d'Infantil i Primària):

Vam estar fent-los durant les Jornades Culturals del 2018

       

       

     

Pintar les jardineres de l'entrada de l'escola (durant les jornades culturals, els xiquets i xiquetes d'Infantil i Primària):

      

CANVIS AMB ELS ALUMNES EN EL PATI PER A FER UN PATI EL MÉS COEDUCATIU POSSIBLE

- El primer canvi que hem fet, per poder millorar les alternatives al pati tradicional i així també millorar la convivència en l'hora d'esplai, ha estat convertir els patis d'Infantil i Primària, els dimecres en un PATI COMPARTIT on els alumnes de 3r a 6é de Primària APADRINEN als alumnes d'Infantil i els ensenyen a jugar a jocs tradicionals i de tota la vida. El dimecres 4 d'octubre va ser el primer i els alumnes estaven encantats, tant els menuts com els majors.

Al dia següent es va avaluar amb els delegats i delegades en la seua assemblea i van fer crítiques molt constructives per a poder millorar de cara al pròxim dimecres. Els jocs que els alumnes de 5é i 6é preparen i dirigeixen durant aquest primer trimestre són:

  • "UN, DOS, TRES POLLITO INGLÈS"
  • BÚSQUEDA DEL TRESOR
  • BOMBA
  • "LA ZAPATILLA"
  • LES CADIRES
  • CIRCUIT

Els alumnes de 5é i 6é estan fent un gran treball preparant, organitzant, muntant, millorant i actualitzant els jocs amb l'ajuda dels seus tutors/es i amb Elena, mestra d'EF.

Algunes fotos del 1r dia del PATI COMPARTIT són aquestes:

Seguim amb algunes fotos del 2n dia del PATI COMPARTIT:

Continuem amb els dies de pati compartit, està sent una experiència magnífica, sols s'ha de veure als majors en quin tacte expliquen i ajuden als menuts. I també els menuts el cas que fan als seus majors. La integració i la cooperació és excel·lent. També estem veient un gran progrès amb alumnes més xicotets que al principi els va costar participar i ara ja estan totalment integrats. A l'igual que amb alumnes amb algunes dificultats d'inclusió i que el veuen i el tracten com un alumnes més i per tant, la inclusió és total!!!

Més dies de pati compartit amb els padrins majors...