ROBÒTICA A 3 ANYS

L’ALUMNAT DE 3 ANYS APRÈN AMB EL ROBOT QOBO

Els xiquets i xiquetes de 3 anys ja comencen a introduir-se en el món de la robòtica i quina millor manera que amb el nostro robot QOBO, un simpàtic caragol que és capaç d’anar recte, girar a dreta o esquerra, ballar cantar, canviar de color… 

Hui amb ell hem seguit treballant el centre d’interès de l’hivern i hem après les peces de roba de l’estació de l’hivern.

L’objectiu de l’activitat era guiar a QOBO per a que puguerem anar coneixent les diferents peces de roba de l’hivern que ens fan falta per a no passar fred en aquesta estació.

  • Abans de jugar, col·loquem la graella muda en terra, seleccionem d’entre totes les targetes de l’hivern, les que corresponen a peces de roba de l’hivern (manyoples, gorro, guants, abric, orelleres, bufanda, jersei, botes). Busquem les parelles.
  • Una volta tenim les parelles, posem una de les parelles en la bosseta de tela i les altres parelles les posem als diferents quadres de la graella.
  • Els jugadors/es agafen una targeta de la bossa, la miren i busquen on està la parella a la graella. Una volta la troben, col·loquen les targetes de moviment en els diferents quadres i les ordenen de manera per a que Qobo arribe a la targeta adequada.
  • El joc acaba quan Qobo arriba a la targeta que és igual a l’agafada a la bossa de tela. Una vegada arriba a la targeta, sonarà una música (targeta de ballar) que indicarà que Qobo ha arribat a la targeta correcta.
  • Si la ruta és correcta Qobo acabarà ballant i si no ho és, qui haja programat la ruta, ho tornarà a intentar de nou soles o amb ajuda.

* Complement: Com Qobo damunt del cap, té una base per poder enganxar legos, podem fer el joc més adaptat a la situació i al centre d’interès i dalt del cap de Qobo podem construir un ninot de neu amb legos i així podem simular que és un ninot de neu el que va anant a les diferents peces de roba de l’hivern.

S’ho hem passat genial!!!