Instruccions de Conselleria sobre el problema de salut pública provocat pel coronavirus COVID-91

Des de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana ens han fet arribar informacions rellevants per contribuir a frenar l'expansió de malaltia i evitar alarmismes innecessaris.

Així, per mig de Miguel Soler Gracia, Secretari autonòmic d'Educació y Formació Professional ens han fet arribar les següents informacions.

Ens insten a tenir en compte que totes les directrius que es prenen relacionades amb la prevenció i el tractament del COVID-19 es decideixen en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, proposta del Ministeri de Sanitat i en coordinació amb les conselleries de sanitat de les diferents comunitats autònomes. Per tant, des de la Conselleria d'Educació Cultura i Esport únicament s'executen les decisions preses per les autoritats sanitàries.

La Conselleria està en coordinació amb la Conselleria de Sanitat de la Generalitat valenciana, amb el Ministeri de Sanitat i amb la resta de departaments de les comunitats autònomes i que les decisions que es prenen es fan de manera totalment coordinada. Resulta obvi, però convenient, manifestar que totes les mesures que s'adopten relacionades amb el COVID-19 atenen a criteris de tipus tècnic, científic i sanitari i han estat recomanades per professionals experts en salut pública.

És per això que els centres educatius no podran prendre, de manera unilateral, cap mesura relacionada amb malaltia sense comptar amb la supervisió de les autoritat del departament de Salut Pública de la Generalitat Valenciana.

És important conèixer que, en el moment de redactar i difondre aquest comunicat, a la nostra comunitat no hi ha cap circumstància que recomane introduir canvis en el funcionament normalitzat de l'activitat acadèmica actual.

En cas que el centre algun membre de la comunitat educativa presentara símptomes característics de malaltia i haguera estat exposat a un cas confirmat de COVID-19 o en zona de risc hauria de contactar amb el número de telèfon habilitat per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública 900 300 555 e informar d'aquest fet.

Si arribat el cas es confirmara que una persona de la comunitat educativa resultara positiva en COVID-19, el departament de Salut Pública es posaria en contacte amb la direcció del centre i establiria les mesures que es tindrien que adoptar de manera immediata.

Amb l'escrit ens proporcionen divers material informatiu per a poder accedir al material informatiu: