Pla de Sostenibilitat

OBJECTIUS

  • Promoure el reciclatge i l’ecologia.
  • Debatre idees i propostes per al centre que tinguen a veure amb la sostenibilitat i l’ús
    dels recursos.
  • Reduir les despeses i reutilitzar materials.
  • Treball transversal dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.
  • Potenciar amb el disseny d’espais la creativitat de l’alumnat.
  • Naturalitzar l’escola i tindre cura de les plantes que tenim en el centre.
  • Adequar l’espai educatiu exterior per fer ús en l’aprenentatge de l’alumnat.
  • Augmentar l’ús didàctic dels espais exteriors.
  • Contribuir al desenvolupament emocional de tot l’alumnat mitjançant el contacte amb la natura (reducció d’estrès i ansietat, augment de la felicitat i benestar, millora de l’autocontrol i autoregulació, … etc).
  • Enriquir les propostes de joc lliure en el pati.
  • Facilitar la participació, apropiació i respecte de l’entorn.
  • Fer de l’escola una escola ètica i compromesa amb les necessitats d’un món complex i global.
  • Comptar amb la participació de les famílies, fent que el projecte siga participatiu.

CONEIX EL NOSTRE PROJECTE

ACTUACIONS DEL CURS 23/24

ENVERS DEL CENTRE

ENVERS DE L’ALUMNAT

  • Ús de la llum natural preferiblement.
  • Estalvi de llum i aigua.
  • Recollida de piles, cartutxos i discs.
  • Recollida i classificació de taps de plàstic.
  • Reciclatge de paper i plàstic.
  • Estalvi d’energia: desconnexió dels aparells tecnològics quan no s’utilitzen.
  • Senyalització dels punts de reciclatge en el centre.
  • Promoure els esmorzars saludables.
  • Ús de paper reciclat per a fotocòpies i/o a doble cara.
  • Comunicació amb les famílies per via telemàtica.
  • Cura de les plantes del centre.
  • Esmorzars saludables: Dia de la fruita.
  • Botelles d’aigua reutilitzables.
  • Ús de carmanyoles per a l’esmorzar.
  • Eliminació de l’ús de l’alumini i del film transparent en els esmorzars.
  • Cultiu d’aliments ecològics en l’hort escolar.
  • Activitats extraescolars i complementàries en contacte amb la naturalesa.
  • Brigades de neteja del centre.
  • Aportació de materials reciclats.

ENVERS DEL PROFESSORAT

ENVERS DE LA COMUNITAT EDUCATIVA

  • Claustre: participació activa en el desenvolupament de les activitats proposades i aprovades.
  • Equip de coordinació: coordinació i impuls i dinamització de les activitats proposades i aprovades.
  • Col·laboració en el desenvolupament de les accions portades a terme per la comissió de sostenibilitat.
  • Aportació d’idees.
  • Famílies voluntàries i AMPA: Col·laboració en les activitats proposades i aprovades i aportació de materials necessaris.

Per a més informació:

1- Podeu consultar el nostre pla de sostenibilitat, ací.

2- Cliqueu a l’enllaç per a informar-vos sobre les actuacions sostenibles implementades des del nostre pla de millora (PAM) durant el curs 23/24.

3- Podeu visualitzar la cartelleria amb què hem decorat determinats espais, ací.

Avís de privacitat: Ús de cookies pròpies per a anàlisis de visites

Este lloc web utilitza cookies pròpies amb l'únic propòsit d'analitzar el trànsit i millorar l'experiència de l'usuari. Les cookies són xicotets arxius de text que s'emmagatzemen en el teu dispositiu quan visites el nostre lloc. No compartim esta informació amb tercers ni la utilitzem per a fins publicitaris.

Veure política de cookies