Pla de Sostenibilitat

OBJECTIUS

  • Promoure el reciclatge i l’ecologia.
  • Debatre idees i propostes per al centre que tinguen a veure amb la sostenibilitat i l’ús
    dels recursos.
  • Reduir les despeses i reutilitzar materials.
  • Treball transversal dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.
  • Potenciar amb el disseny d’espais la creativitat de l’alumnat.
  • Naturalitzar l’escola i tindre cura de les plantes que tenim en el centre.
  • Adequar l’espai educatiu exterior per fer ús en l’aprenentatge de l’alumnat.
  • Augmentar l’ús didàctic dels espais exteriors.
  • Contribuir al desenvolupament emocional de tot l’alumnat mitjançant el contacte amb la natura (reducció d’estrès i ansietat, augment de la felicitat i benestar, millora de l’autocontrol i autoregulació, … etc).
  • Enriquir les propostes de joc lliure en el pati.
  • Facilitar la participació, apropiació i respecte de l’entorn.
  • Fer de l’escola una escola ètica i compromesa amb les necessitats d’un món complex i global.
  • Comptar amb la participació de les famílies, fent que el projecte siga participatiu.

CONEIX EL NOSTRE PROJECTE

ACTUACIONS DEL CURS 23/24

ENVERS DEL CENTRE

ENVERS DE L’ALUMNAT

  • Ús de la llum natural preferiblement.
  • Estalvi de llum i aigua.
  • Recollida de piles, cartutxos i discs.
  • Recollida i classificació de taps de plàstic.
  • Reciclatge de paper i plàstic.
  • Estalvi d’energia: desconnexió dels aparells tecnològics quan no s’utilitzen.
  • Senyalització dels punts de reciclatge en el centre.
  • Promoure els esmorzars saludables.
  • Ús de paper reciclat per a fotocòpies i/o a doble cara.
  • Comunicació amb les famílies per via telemàtica.
  • Cura de les plantes del centre.
  • Esmorzars saludables: Dia de la fruita.
  • Botelles d’aigua reutilitzables.
  • Ús de carmanyoles per a l’esmorzar.
  • Eliminació de l’ús de l’alumini i del film transparent en els esmorzars.
  • Cultiu d’aliments ecològics en l’hort escolar.
  • Activitats extraescolars i complementàries en contacte amb la naturalesa.
  • Brigades de neteja del centre.
  • Aportació de materials reciclats.

ENVERS DEL PROFESSORAT

ENVERS DE LA COMUNITAT EDUCATIVA

  • Claustre: participació activa en el desenvolupament de les activitats proposades i aprovades.
  • Equip de coordinació: coordinació i impuls i dinamització de les activitats proposades i aprovades.
  • Col·laboració en el desenvolupament de les accions portades a terme per la comissió de sostenibilitat.
  • Aportació d’idees.
  • Famílies voluntàries i AMPA: Col·laboració en les activitats proposades i aprovades i aportació de materials necessaris.

Per a més informació:

1- Podeu consultar el nostre pla de sostenibilitat, ací.

2- Cliqueu a l’enllaç per a informar-vos sobre les actuacions sostenibles implementades des del nostre pla de millora (PAM) durant el curs 23/24.

3- Podeu visualitzar la cartelleria amb què hem decorat determinats espais, ací.