CURS 25-26
HORT ESCOLAR
Un any més l'alumnat de 1r, 3r i 5è participants del Projecte d'Hort Escolar ja han començat a fer diferents tasques relacionades amb la preparació dels cultius de tardor i hivern als nostres bancalets.
Des del més d'octubre hem oxigenat la terra, treballat el compostatge, custodiat les zones d'aromàtiques, trasplantat planters, sembrat llavors així com conegut refranys populars i nous conceptes que fins ahir desconeixíem.
Des d'ara seguirem treballant i ho cuidarem de la millor manera per tal que faves, carxofes, enciams, espinacs, bròcol i altres verdures alegren els nostres paladars abans que arribe la primavera!
I tot productes de proximitat i de temporada!
CURS 24-25
CANVI DE TEMPORADA
A l'hort ja hem fet el canvi de temporada!
Després de collir els últims cultius de l'hivern (fabes, kale i brócoli), l'alumnat està preparant unes receptes molt originals, delicioses i sobretot saludables!
També hem oxigenat la terra i hem posat els plantons de primavera (albergínies, carabassins, tomaqueres i pebreres).
Cal dir que hem completat la collita amb carlotes ecològiques del Programa escolar de consum de verdura, fruïta i llet al qual estem adherits per segon curs consecutiu.
ESTIMEM L'HORT, ESTIMEM LA SALUT, ESTIMEM LA VIDA!
LES NOSTRES FRUITES DE LA TARDOR
Ací vos deixem un recull de fotos del nostre alumnat de 1r de primària amb algunes receptes i de més usos que li han donat als caquis, pomes, llimes o bledes que han recollit dels nostres hortets.
Quina originalitat i que saludable!
Ja tenim tots els hortets en marxa!
L' alumnat de les diferents classes de 1r, 2n, 3r i 5è durant aquestes darreres setmanes ja ha sembrat cultius d'hivern com la lletuga, el bròcoli, la floricol, el kale, les carxofes o les faves. Oxigenar la terra, les parts de la planta, els llambrígols com a inquilins dels nostres hortets, trasplant de planters o aromàtiques i sembra de llavors han sigut algunes de les tasques que hem fet. També hem vist que tenim intrusos que no volem com caragols i baboses per això estem creant barreres de protecció ecològiques escampant corfes d'ou. Podeu vore totes les fotos a l'hemeroteca dels vostres cursos.
Poc a poc van venint els primers invertebrats als hotels instal.lats al nostre hortet. El gran està ubicat al mig de l'espai de pasarel.les i el que ha fet l'alumna Sofia Vila l'hem situat al bancalet de la seua classe 5é B. Podeu seguir portant elements naturals com pinyes, rames, branquetes, troncs xicotets, fulles seques, palla o corfes d'arbre per seguir plenant els seus habitacles. De segur que els nous inquil.lins d'ara endavant ens ajuden en la pol.linització, cura i millora de la nostra collita!
ON ESTÀ EL SUCRE?. HÀBITS SALUDABLES.
Quina quantitat de sucre és recomanable cada dia? Quins productes porten sucre encara que no ho parega?
El nostre alumnat de 4 anys, 1r, 3r i 5é pren consciència sobre la importància de l'alimentació saludable i l'excés de sucre que tenen molts del productes, tots ells processats, que consumim diàriament.
L'alumnat de 6é i 1r de primària reprenen les activitats conjuntes. Padrines i padrins, fillols i filloles han fet cura de l'hort per poder traure bona collita.
AULA-JARDÍ
S'ha arreglat un poc l’espai d’enfront dels despatxos de recepció i s’ha instal.lat una pissarra vileda per poder eixir a fer alguna sessió a l'aire lliure en un lloc recollit. De moment cal portar els retoladors i el borrador de classe. Qualsevol aportació per millorar-ho és bona.
El nostre objectiu és recuperar i fomentar l'agricultura ecològica en el centre per mitja de l'hort escolar ecològic i d'oci perquè l'alumnat puga conrear les seues hortalisses i fruites 100% naturals, sent aquest l'eix principal sobre el qual s'articula una varietat d'activitats relacionades, com els tallers i les xerrades en agricultura ecològica i de contacte amb la naturalesa i la fi última és buscar un equilibri i benestar dels nostra gent en un entorn rural agradable.
