Ajuda per al treball a distància del professorat de GVA

Davant la situació provocada pel risc d’enfermetat COVID-19 i la necessitat de continuar amb l’educació dels alumnes a distància, ací teniu una sèrie d’eines que us poden ajudar (no és cap recull oficial):

CLASSES VIRTUALS AMB “AULES” (aules.edu.gva.es)

COMUNICACIÓ ofical amb les Famíles.

Videoconferències

 • Jitsi. Conjunt d’eines per a crear sistemes de videoconferència simplement amb un navegador (Meet.jit.si). No cal obrir-se un compte, simplement es decideix el nom de la sala i comença una nova reunió. Cal donar-li permís d’accés al micròfon i càmera web, compartir l’enllaç amb els estudiants i ja ho tenim a punt per començar.
 • Discord – Aplicació pensada per a comunicar-se en videojocs, però que pot ser de gran utilitat per a comunicar-se.

[Utilitzable a la majoria de navegadors]

Emisió de vídeo i gravació

 • OBS Studio, Open Broadcaster Software, una potent i completa aplicació per a l’emissió en directe o gravació. Inclou screencast de l’escriptori, gravació de la càmera web o des d’altres fonts d’ àudio o vídeo. Pot utilitzar-se per a emisió en directe o per a pujar a Youtube, Twitch, etc.  Excel·lent per a treballar amb CROMA.

[Utilitzable en Lliurex, Windows, Mac]

 • Peek. Eina molt senzilla per a la gravació de screencasts.

[Utilitzable en Linux]

 • Kazam. Eina molt senzilla per a la gravació de screencasts, incloent àudio.

[Utilitzable en Lliurex]

 • Gromit-MPX una eina per anotar qualsevol cosa a l’escriptori. Dibuixar línies o qualsevol cosa damunt de qualsevol finestra o aplicació de l’escriptori mitjançant un punter o similar.

[Utilitzable en Linux]

Edició de vídeo

[Utilitzable en Lliurex, Windows, Mac, Android, iOS, etc.]

 • OpenShot editor de vídeo relativament senzill, però adequat a molts casos. La seua principal avantatge és la simplicitat d’ús.

[Utilitzable en Lliurex, Windows, Mac]

 • Kdenlive Editor de vídeo relativament avançat, però bastant senzill d’utilitzar.

[Utilitzable en Lliurex, Windows]

Grups de xat

 • Telegram  es poden establir missatges a grups d’una forma molt similar a Whatsapp, però no son visibles els números de telèfon. Hi ha grups públics molt recomanables, com el canal Aules GVA , el canal de Comunitat TIC, el propi de GVA Educació. Existeixen moltíssims grups, podeu utilitzar “la lupa” per a buscar qualsevol cosa.

[Utilitzable en la majoria dels navegadors, versió escriptori a Lliurex, Android, iOS]

Guia breu per a transformar activitats docents presencials en activitats online

Amb motiu de la suspensió de les classes es recomana que es realitzen activitats docents de forma online. Es recomana utilitzar sempre les aplicacions pròpies de la Conselleria. Ací teniu una guia que us pot ajudar per transformar activitats docents presencials a activitats per a treballar a distància.

Organització del professorat

 • Trello – plataforma pensada per a l’organització de grups basada en metodologies àgils.
 • monday.com – Altra aplicació basada en metodologia Kanban per a organitzar-se.

Educació INTEF

INTEF ha creat un nou lloc web per ajudar a la Comunitat Educativa en este moment d’especial dificultat amb informació i ajuda sobre diferents tipus de recursos per a l’ensenyament online. Pots accedir des d’ací: https://bit.ly/2viBqnI

Font: CEFIRE Elda