VISITA A LES INSTAL.LACIONS D’À PUNT

Gràcies a Elena Morales, la ponent del curs “L’evolució dels mitjans de comunicació i el seu impacte en l’ideari dels adolescents” que es va realitzar en el CEFIRE de Torrent durant els mesos de novembre i desembre, alguns dels particpants del curs, junt amb Beatríz Santamaría (directora del CEFIRE), vàrem poder visitar els estudis d’À Punt per a finalitzar la formació.

A l’entrada, mentre recordàvem aquelles vesprades i nits de programes emblemàtics com La paella Russa (de Joan Monleón) i Tómbola, varem tindre la sort de trobar-nos a un dels presentadors més mediàtics i showman del canal, com és Eugeni Alemany.

Durant la ruta per l’interior, Albert Vicent va ser l’encarregat d’explicar com estan organitzades les instal.lacions, com se du a terme l’emissió d’una mascletà, la nit del foc o un informatiu i quantes persones treballen per a poder emetre en directe en cada moment depenent de la duració. També veure com es coordinen els redactors de les seccions de les notícies en una sala diàfana, on poden treballar prop d’un centenar de persones baix un silenci impactant, al igual que les sales de gravació radifòniques, situades justament d’alt dels pabellons de dimensions grandioses on realitzen les gravacions de sèries, on es poden distribuir mès d’un plató en el seu interior.

Realment va ser una vesprada plena d’informació i d’emocions difícil d’oblidar, com ens van trasmetre alguns del assistents.