El curs té com a objectius desenvolupar i impulsar les iniciatives del Pla d’Igualtat i Convivència (PIC) a partir del diagnòstic específic del centre i proporcionar eines per desenvolupar mesures de coeducació.
La formació va adreçada sobretot a les persones coordinadores d’igualtat i convivència, les que pertanyen a la comissió de convivència i l’equip directiu, però està oberta a tot el professorat. Aquesta formació semipresencial representa un pas més en la formació CIC, ja que la completa. La formació dura 30 hores (15 hores presencials i 15 hores a la plataforma virtual moodle) i té 5 sessions presencials.
El professorat que participe en el curs tindrà l’oportunitat d’aprofundir en els continguts següents:
Desenvolupament de les iniciatives del Pla d’Igualtat i Convivència a partir del diagnòstic del centre.
Coeducació i socialització diferencial. Instruments per explicitar el currículum ocult. El bon tracte i la corresponsabilitat.
Llenguatge i espais inclusius.
Inclusió del saber de les dones i la perspectiva de gènere.
Instruments per a la formació de l’educació emocional, afectiva i sexual com a eina essencial per a la prevenció de la violència de gènere per etapes educatives.
Instruments per al reconeixement de la identitat sexual i de gènere i la diversitat familiar per etapes educatives.
Instruments per desenvolupar la convivència positiva. Habilitats per a la comunicació i per a la mediació.
Xarxes. Ètica de la cura. Espais on line.
Valoració del desenvolupament del Pla d’Igualtat i Convivència del centre.
Bones pràctiques.
La formació s’impartirà en tots els CEFIRE territorials. Pots inscriure’t en el més proper: Alacant, Castelló, Elda, Elx, Oriola, Sagunt, Torrent, València, Vinaròs i Xàtiva.