Claus per a l’anàlisi de textos teatrals en el Batxillerat artístic: metodologia i casos pràctics

La nova assignatura Literatura dramàtica del Batxillerat artístic demana una formació específica. Per això hem organitzat el taller de 10 hores Claus per a l’anàlisi de textos teatrals en el Batxillerat artístic: metodologia i casos pràctics.

Aquesta formació es desenvoluparà en dues línies paral·leles: a) atenció als nous llenguatges dramàtics i postdramàtics, eixos temàtics recurrents, així com a les noves autories dramatúrgiques en el tombant del segle XX i primeres dècades del XXI; b) Anàlisi i comentari de textos teatrals.  

El curs està adreçat específicament al professorat que imparteix la nova assignatura de Literatura dramàtica, així com al d’Arts Escèniques, i a qualsevol altre professorat interessat a formar-se en la matèria específica de l’anàlisi de la literatura dramàtica. El taller, a càrrec de Yasmina Yousfi López, professora de secundària i associada de la UA, té un caràcter eminentment pràctic, tot i que també inclou, necessàriament, un contingut bàsic de caire teòric. Es tindran en compte tant obres i autors i autores en valencià com en castellà.

Comptem amb l’assessorament dels coordinadors de l’assignatura per a la prova d’accés dels dos districtes universitaris de les comarques del sud: els professors Biel Sansano i Belso (UA) i Joaquín Juan Penalva (UMH).

Els dies 20, 22, 27 i 29 de febrer de 17:00 h a 19:30 h, al Centre d’Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti (edifici 3 de Filosofia i Lletres de la Universitat d’Alacant, a Sant Vicent del Raspeig).