Coreografia i audiovisual. Creem videodanses

INSCRIPCIÓ: fins al 11 de febrer de 2024.

CONFIRMACIÓ: del 12 al 18 de febrer de 2024.

FORMACIÓ A DISTÀNCIA I PRESENCIAL:

Sessió a distància:

Dijous, 22 de febrer de 2024. 17:30 a 19:30. Teams.

Sessions presencials:

Dissabte, 24 de febrer de 2024. 9:30 a 13:30. CEFIRE València

Dissabte, 2 de març de 2024. 9:30 a 13:30. CEFIRE València

La videodansa ens obri possibilitats per crear un audiovisual a l’aula des d’una vessant experimental on integrar cos, espai i temps. En aquest taller descobrirem nous enfocaments que integren el pensament coreogràfic, musical i audiovisual per enriquir el procés de creació d’una videodansa a través d’un projecte transdisciplinari i col·laboratiu.

A través de les tecnologies digitals generarem pràctiques artístiques amb recursos, elements i propostes per articular un projecte on l’expressió del cos en moviment, l’espai, el temps, la imatge, el so i els medis digitals i
tecnològics es converteixen en elements bàsics.

OBJECTIUS

  • Crear una obra audiovisual de manera col·laborativa i transdisciplinar a través del pensament coreogràfic, musical i audiovisual.
  • Integrar en una creació audiovisual el cos, l’espai i el temps.
  • Conéixer i explorar totes les etapes del procés de creació d’una videodansa.
  • Aprendre a fer cinema des de l’exploració amb el moviment i l’espai.
  • Incorporar les tecnologies emergents i els continguts digitals per crear una videodansa.
  • Expressar-se en els nous llenguatges del segle XXI i produir de manera creativa i en equip en diferents àrees i contextos.

CONTINGUTS

  • La videodansa. Definició i aplicacions.
  • Propostes artístiques per integrar pensament coreogràfic, musical i audiovisual.
  • Les fases del procés de creació d’una videodansa.
  • La música i la coreografia en una videodansa.
  • Preproducció, rodatge i edició d’una videodansa.
  • Instruments d’avaluació en el procés de creació.

CHUS SÁNCHEZ MORENO

Chus Sánchez Moreno es Llicenciada en Dansa clàssica i tècniques coreogràfiques i interpretació (Conservatori superior d’Art Dramàtic i Dansa de València), posseïx ho titule Enginyeria Tècnica en Disseny Industrial (Universitat Politècnica València) i ho curse d’aptitud pedagògica C.A.P en l’especialitat de Música (Universitat Politècnica de València).

Un dels espais on ha desenvolupat d’un mode molt significatiu el seu treball, ha sigut en el Palau de les Arts on ha participat com a Coreògrafa i moviments escènics en l’òpera “LES TROYENS” junt en la Fura dels Baus coproducció con el palau de les arts i el teatre Wielki-opera Narodawa a Varsòvia, l’òpera “FIDELIO” al costat del director Pier ́Alli i l’òpera “MANON” de Vicent Paterson, produccions en el Palau de les Arts Reina Sofia . De la mateixa manera com a Ballarina en 20 produccions, tant en l’òpera “Iphinenie e Taurine” en Coproducció The Metropolitan Opera i Ballarina Solista en l’òpera “Fausto” en Coproducció Opera Covent Garden de London, entre altres. Continua el seu treball com a coreògrafa, ajudant de direcció i producció dins de la companyia Mateusz troupe, realitzant dos muntatges sobre el teatre de la mort (Tadeus Kantor) dirigint a actores dins d’una línia d’investigació de la dansa/teatre

Ajudant de direcció i producció d’Antonio Tordera en diferents muntatges) i ajudant de direcció en Cinema Jove 2019 al costat de la directora Mº José Soler.

Actualment Vicedirectora i professora de dansa clàssica en el Conservatori professional de dansa de Castelló i desenvolupant diferents projectes con línia d’investigació de la dansa, la dramatúrgia i l’opera.

IBAN LUIS ORTIZ VIDAL

Graduat Superior en Música en l’especialitat de Trombó pel Conservatori Superior Salvador Seguí. Llicenciat en Humanitats per la Universitat Jaume I i Màster en Innovació Educativa per la Universidad Internacional de La Rioja.

Professor de Música, actualment exerceix com a assessor de Música i Arts Escèniques al CEFIRE d’àmbit artisticoexpressiu. En la seua pràctica docent sempre ha desenvolupat projectes interdisciplinaris on s’integra la música, les arts escèniques i les tecnologies digitals i audiovisuals.