Corona fakes

Les notícies falses o fake news són un factor de desinformació en l'era de la societat digital per la qual cosa és fonamental tindre capacitat d'anàlisi i pensament crític per a distingir les notícies vertaderes de les quals no ho són.

Cada vegada és major la quantitat d'informació que ens envolta, i existeixen molts interessos a manipular tota aquesta informació i amb ella a l'opinió pública.

En què consisteix el repte.

Durant la crisi sanitària del COVID 19 les notícies falses han format part del nostre dia a dia, incidint negativament en la seguretat de les persones. La proposta és realitzar una cerca en Internet de notícies falses relacionades amb el COVID19 seguint com a guia les recomanacions de l'Oficina de Seguretat de l'Internauta.

  1. Recopila 5 notícies falses relacionades amb el COVID19.
  2. De cadascuna de les notícies, descàrrega una imatge, o un fragment de vídeo i explica en una frase en què radica la falsedat de la notícia.
  3. Utilitza un editor de vídeo per a fer un muntatge de vídeo amb cadascuna de les imatges o fragments de vídeo.
  4. Has d'intercalar l'explicació de per què aqueixa notícia és falsa. Pots utilitzar diapositives d'imatge per al text o subtitular el vídeo una vegada l'hages pujat a la plataforma (Youtube, *Vimeo, etc). També pots gravar un àudio amb l'explicació.
  5. Enviar enllaços a sanchis_ele@gva.es i publicarem els vídeos ací.