El nostre centre naix el curs 2021-2022, després de la segregació del CRA Baronia Baixa, adoptant el nom de l’antic aulari de Gilet, Enrique Tierno Galván.

Al curs 2023-2024, el nostre centre canvia la seua denominació..

La nova denominació del Centre d’Educació Infantil i Primaria de Gilet com CEIP Serra Calderona, naix d’una iniciativa del centre cap a l’alumnat, les seues famílies i el professorat, per a que, entre tots ells, proposaren quina denominació els agradaria que tinguera el lloc que identifiquen com a font d’aprenentatge, cultura i convivència.

A través d’una primera pluja d’idees per aula i, posteriorment, amb una votació, tant per part de les famílies com del claustre, la comunitat educativa va triar aquest nom com el més representatiu per al seu col.legi.

La nostra població és la porta d’entrada al Parc Natural de la Serra Calderona, un dels espais naturals protegits més emblemàtics de tota la geografia valenciana, part del patrimoni ecològic de la comarca de Camp de Morvedre i pulmó verd de la nostra terra.

La selecció d’aquest nom posa en rellevància un dels temes transversals més importants per a la nostra comunitat educativa, com és la cura del medi ambient i la preservació de la flora i la fauna autòctones. És en valencià, la nostra llengua vehicular, i arropa la nostra idea de connexió amb l’entorn com la Serra Calderona abriga Gilet amb les seues muntanyes.

A més, la Serra Calderona ha sigut font d’inspiració per als dissenyadors de les noves instal.lacions del nostre centre, que s’inauguren en el curs 2023-2024, els quals han procurat mimetitzar el centre amb l’entorn que l’envolta.

Un nom concorde als desitjos dels que realment treballen cada dia per a superar els reptes que planteja la nova educació, és el colofó perfecte del projecte educatiu actual per al col.legi públic de Gilet.