I Edició del concurs de Projecte empresarial

El IES Henri Matisse gaudix de la “I Edició del concurs de Projecte empresarial Emprèn Matisse” del curs 2023/2024. 

El IES Henri Matisse, des de la comissió del Programa Emprèn, va llançar la “I edició del concurs de projectes empresarials Emprèn Matisse”. Este concurs pretén visibilitzar el treball d’emprenedoria que fa l’alumnat del Matisse als mòduls d’Empresa i Iniciativa Emprenedora i Formació i Orientació Laboral. Estos mòduls permeten vertebrar la creació d’una idea de negoci, fonamentada en els coneixements tècnics adquirits al llarg dels estudis de formació professional dels cicles formatius d’Informàtica, So, Animació 3D i Realització.  

Les bases reguladores del concurs varen ser publicades el passat 26 de febrer a la web del centre i el termini per a la presentació de sol·licituds finalitzà el 15 de març. El procés va ser dirigit per la comissió del Programa Emprén, qui va tutoritzar a l’alumnat en el desenvolupament dels seus projectes i va convocar al tribunal, que escoltà les exposicions i avaluà les propostes. El tribunal es va composar dels caps de departament de les distintes famílies professionals junt al departament d’Orientació del centre, d’un membre de l’equip directiu i de la coordinació del Programa Emprèn. 

El projecte empresarial guanyador del primer premi va ser D-SASTRE. Els alumnes promotors del projecte foren Jennifer Alonso i Jorge Álvarez de 2n de Realització i proposaren un negoci de gravació i producció de contingut audiovisual d’espectacles en viu, que captura tota l’experiència viscuda durant els esdeveniments teatrals i aprofundix en els detalls i la qualitat de la gravació. 

L’exposició del projecte va ser brillant i ens van transmetre la il·lusió i motivació pel que fan. Amb la seguretat i professionalitat que ja tenen, ens van explicar la missió, visió i valors de la seua futura empresa, el model de negoci detallat mitjançant el llenç d’Alex Osterwalder, les fortaleses i febleses amb la matriu DAFO – CAME, la forma jurídica i la seua viabilitat econòmica i financera.  

A l’acte de la presentació del projecte assistiren els grups de grau superior de 1er d’Animació 3D, 1er de  Realització i 1er de Disseny d’aplicacions multiplataforma que pogueren disfrutar de l’acte i de l’emoció, motivació i repte personal que suposa la participació en un esdeveniment d’este tipus. 

L’entrega dels diplomes de participació i dels premis va ser realitzada per la directora del centre Dª. Empar Gil a continuació de l’exposició, una volta el jurat va puntuar el projecte en base a uns criteris establerts. 

Agraïm a l’alumat participant la seua disposició per fer activitats noves i enriquidores, que els fan assumir nous reptes i construir una societat proactiva on l’ocupabilitat en la professió que els agrada pot ser una realitat. ¡Enhorabona per l’esforç i dedicació i pel treball ben fet!