Visita a l’Institut de Física Corpuscular

El passat 12 de març, els estudiants de primer i segon de Batxillerat van tenir l’oportunitat de fer una visita a l’Institut de Física Corpuscular, ubicat al Parc Científic de Paterna.
La jornada va començar amb una fascinant xerrada introductòria a càrrec del Dr. Alberto Aparici, físic i divulgador, que ens va submergir a l’apassionant món de la física de partícules i ens va introduir a la feina feta a l’IFIC. Tot seguit, els alumnes van tenir l’oportunitat de contemplar la maqueta de LEGO del detector ATLAS i la cambra de boira, on van poder observar partícules en acció.
Després de dinar, la visita va continuar amb un recorregut pel laboratori de radiofreqüència, on es duen a terme proves en peces destinades a acceleradors de partícules. L’objectiu d’aquestes proves és avançar en la construcció d‟acceleradors més potents i compactes.
La jornada va concloure amb una enriquidora xerrada de Javier Vijande sobre braquiteràpia, on es fa servir la implantació de llavors radioactives com a tractament per curar el càncer. Els estudiants van rebre una explicació detallada sobre com s’aplica aquesta tècnica per combatre aquesta malaltia.