Celebrem la I Jornada d’Emprenedoria

El passat dijous 14 de desembre es va celebrar a l’IES Henri Matisse de Paterna, la I Jornada d’Emprenedoria com a una activitat dins del Programa Emprèn de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports.  Va ser una Jornada plena de bons professionals que ens van fer gaudir d’una experiència laboral i professional pròpia.  

L’apertura de la Jornada la va fer la directora del centre Empar Gil, qui va posar l’accent en la necessària relació del centre amb les empreses per a la formació del nostre alumnat de Formació Professional.  A continuació van intervindre els membres de la coordinació del Programa Emprèn, Raúl Carbonell i Elisa Pechuán, que varen explicar l’objectiu del Programa de fomentar l’emprenedoria als centres educatius des de diverses actuacions, com ara la Jornada d’Emprenedoria.  

A continuació, vàrem gaudir de la conferència inaugural sobre “Tecnologia i Ocupabilitat”, de la mà d’Alvaro Valladares, consultor i docent de Màrqueting Online, Analítica i Social Media. El conferenciant ens va ensenyar la necessitat de tindre una marca personal que ens distingisca d’altres en un procés de selecció i l’avantatge de fer un bon pla de continguts per a donar a conèixer la nostra empresa. També va fer referència a multitud de ferramentes digitals que agilitzen les nostres tasques, com les taules Excel o la Intel·ligència Artificial (IA). 

També vàrem gaudir de la presència de l’AJEV – Associació de Joves Empresaris de València. Ana Vila, presidenta de l’AJEV, ens va acompanyar i ens explicà el suport que dona l’associació als emprenedors i ens va parlar de la seua experiència com a empresària de l’Hotel Vilasira. Ana és una professional del món de l’audiovisual, molt proper al nostre alumnat, però continuà el seu camí sent empresària hotelera amb la construcció d’un hotel en una finca de vinyes, amb una gran oferta sensitiva. Allotjament rural singular, bodega i enoturisme i gastronomia són els seus distintius. Ens confessà que, la cura pel detall, l’empatia i l’amor pel que faç es allò més important.  

La UPTA – PV , Unió de Professionals i Treballadors Autònoms, representada per Pablo Gracia, Tècnic de Projecte, ens va parlar del treball autònom i d’una iniciativa emprenedora Heda sin G, de Paterna. 

La Taula d’Experiències va convocar a professionals de distints cicles formatius: 

*Per al cicle de Imatge i So, Antoine Rousseau fundador de Memento, ens va presentar el seu treball i ens va donar consells per a aconseguir oportunitats de treball al sector que poden ser decisives en la nostra professió. També ens va revelar l’aplicació de ferramentes digitals com ara la IA aplicada al so, entre altres. 

*Per al cicle de Realització, Àngel Chaves fundador de OndaFilms i antic alumne del centre, ens va contar la seua experiència emprenedora i remarcà el fet de que al inici  s’emprèn com es pot i amb les ferramentes que tingues, perquè cal llançar-se i trencar mà i la dedicació és absoluta i cal saber de tot. 

*Per al cicle d’Animació 3D, Arturo Mora, docent i professional grafista de TV i videojocs, ens va relatar la importància d’anar triant, des del principi dels teus estudis, allò en el que vols especialitzar-te, ja que la professió de grafista precisa de molts coneixements especialitzats i la formació ha de ser continua.  

*Finalment i per al cicle de Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma, Alejandro Melero fundador de Valenapps, ens va presentar el treball que fa la seua empresa de desenvolupament d’apps, les dificultats que ha hagut de superat degut a que el món digital és un entorn molt canviant i també ens parlà de les necessitats formatives i actitudinals que espera dels treballadors que contracta i de l’alumnat que rep en pràctiques d’FCT. 

La Jornada es tancà amb la novetat d’un concurs de Projectes d’Empreses per al alumnat de cicles formatius. Les bases es publicaran a la web del centre en breu. Hi haurà 5 empreses finalistes i les 3 millors rebran premis. 

La Jornada va discòrrer en un ambient molt professional gràcies a les intervencions dels nostres ponents i conferenciants i gaudirem d’un dia especial que marcà el començament de la Setmana d’Intercicles a l’IES Henri Matisse de Paterna.