Enric Aguilar, autor del llibre La Fallera Calavera visita l’institut

El passat divendres 10 de febrer es va celebrar al saló d’actes de l’institut una trobada de l’alumnat de 2n d’ESO amb l’autor del llibre La Fallera Calavera: Enric Aguilar.

En la trobada l’autor va parlar de la cronologia de l’univers Fallera Calavera. Primer es va fer el curtmetratge que contenia tota la base de la història de la Fallera Calavera, després l’autor va explicar que la idea del joc venia de quan anava a l’institut, que ell va crear un joc paregut però amb diferent temàtica i com va veure que el joc tenia èxit entre els seus amics, va ajuntar la idea del curtmetratge i la del seu joc i va promocionar el seu joc a una pàgina web. Aleshores, una editorial va veure que el plantejament del joc tenia potencial de ser una història i li van preguntar si volia escriure-la i ell va dir que sí. Una altra curiositat va ser que més endavant a la ciutat de Benicarló li van fer una falla amb els personatges del llibre. I per últim s’ha creat l’obra de teatre, queno és totalment fidel a la història del llibre.

Després d’explicar-nos-ho tot, va començar la ronda de preguntes en la qual destacaria les següents: Per què vas decidir que l’alcaldessa era la «mala» del llibre? Tenies un nom per a la fallera? Quin sentit té el final? Entre moltes altres.

En conclusió, crec que la trobada va ser molt interessant i productiva, almenys a mi m’ha servit per a entendre certes coses que no em quedaven molt clares durant la lectura.

Inés Xue, de 2n ESO B