El Ferrer i Guàrdia participa en les jornades inicials dels projectes Erasmus +

Per primera vegada, l’IES Francesc Ferrer i Guàrdia durà a terme un projecte confinançat pel programa Erasmus +. Concretament es tracta de la iniciativa Cap a la millora de la qualitat educativa a través de la internacionalització de la pràctica docent

Per aquest motiu, els passat 6 i 7 d’octubre, el coordinador Erasmus + a l’institut, Andreu Romero, va participar a les Jornades inicials dels projectes de mobilitat Erasmus + KA122 en Educació Escolar i Educació de Persones Adultes de la convocatòria 2022 celebrada a Saragossa. 

L’Auditori Eduardo del Poble del Conservatori Superior de Música d’Aragó, així com a l’IES Miguel Català de Saragossa han acollit aquestes jornades organitzades pel Servei Espanyol per a la Internacionalització de la Educació (SEPIE), organisme que actua com a Agència Nacional del programa Erasmus+ de la Unió Europea i que està adscrit al Ministeri d’Universitats.  

El personal docent del Ferrer i Guàrdia ha rebut formació per a una òptima gestió del seu projecte de mobilitat del nou programa Erasmus+ en matèries que van des de la revisió dels objectius d’un projecte de mobilitat i l’impacte esperat a les institucions, la gestió econòmica d’aquests fons europeus, la comunicació i visibilitat dels projectes o controls que s’apliquen, entre d’altres.  

El programa Erasmus+ 2021-2027 i el seu 35è aniversari 

El renovat programa Erasmus+ per al 2021-2027 busca fomentar la internacionalització de les institucions educatives i de formació, mitjançant accions de mobilitat de l’alumnat i personal cap a altres països europeus, i estableix la inclusió i la diversitat, la digitalització, el medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic, així com la participació democràtica, com a prioritats estratègiques per assolir l’Espai Europeu d’Educació. 

Erasmus + commemora enguany el 35è aniversari d’un Programa que va néixer el 1987 i que, des de llavors, més de 12 milions de europeus han crescut coneixent el veritable significat de la identitat europea gràcies a Erasmus+, i més d’un milió han estat espanyols. 

Més informació sobre les jornades al web del SEPIE. 

El projecte “2022-1-ES01-KA122-SCH-000069966” està cofinançat pel programa Erasmus+ de la Unió Europea. El contingut d’aquesta notícia és  responsabilitat exclusiva de l’IES Francesc Ferrer i Guàrdia i ni la Comissió Europea, ni el Servei Espanyol per a la Internacionalització de la Educació (SEPIE) són responsables de l’ús que es pugui fer de la informació ací difosa.