· · · Y A Y O I K U S A M A · · ·

Yayoi Kusama és la tercera artista que coneixem en l’Acadèmia d’Artistes del cole i ens ha impressionat molt veure totes les seues obres. Ens ha sorprés la quantitat de medis que ha emprat per a expressar-se: pintura, escultura, art performance i instal·lacions; utilitzant el seu element icònic des de la seua infància que son les pigues.

En Secundària B, com gaudim molt del moviment i l’art, hem utilitzat dos recursos: el moviment amb un circuit motor i la composició-performance per a crear la nostra obra final. Hem gaudit molt realitzant-la.

Vaja, que ens ha encantat… i “PUNT

En el vídeo es poden vore molts dels artistes que han fet aquesta composició tan divertida.

YAYOI KUSAMA INUNDA DE CERCLES EL NOSTRE COL·LE!

El mes de Desembre està venint carregat de moltes activitats: eixides, festes, tallers, mercadet nadalenc… però el que més crida l’atenció, quan entres al nostre col·le, són els punts de colors que inunden els corredors i fins i tot alguna sala! Perquè aquest mes, hem conegut a Yayoi Kusama, escriptora i artista japonesa a la qual sempre li ha interessat la psicodèlia reflexada en escultures, pintures, performance… És la precursora de l’Art Pop, minimalista i feminista; i utilitzava els punts i les repeticions en les seues obres.

La setmana passada, vam rebre la visita de l’alumnat del CEIP Ramiro Jover, que també va participar en algunes activitats relacionades amb la nostra artista del mes. Us deixem amb el vídeo de presentació de Yayoi i amb una mostra dels i les nostres artistes.

https://youtu.be/dkxzmq0xs50

Gran apertura de la “tiendecita”

Ja quasi és nadal i els nostres alumnes han preparat molts articles dels tallers de ceràmica, arts gràfiques i fusta que el dilluns es posaràn a la venda.

Preparats per a comprar-los? Preparats per a gaudir?

I no ens oblidem de la peça exclusiva del taller de ceràmica. Participa en el sorteig per només 1€ i a veure si ets l¡afortunat de portar-te-la a casa.

No podeu perdre-us-ho. ENS VEIEM EN LA TIENDECITA!

🎄L’ELFO ADELFO ARRIBA A PRIMÀRIA!🎄

Al mes de desembre ha arribat a la nostra etapa un personatge molt especial… va arribar l’Elfo Adelfo!
Adelfo ha arribat per a acompanyar-nos fins a les vacances de Nadal i, els dies que ens visita, ens conta les aventures que viu en el nostre col·le.
Aquest elfo és un xiquet al qual li agrada experimentar, com a tots els xiquets/es del món, i està descobrint el nostre entorn perquè ve d’un lloc moooolt llunyà. Per això, és molt divertit conéixer les coses que fa quan no li podem veure.
Estem desitjant conéixer la següent aventura de l’elfo Adelfo!
Fins prompte!

EL NOSTRE HORT CREIX


Els estudiants de secundària han començat junts un hort escolar, sembrant llavors de faves i pésols, acompanyades de cebes, maduixes, alls i bledes. Este projecte no sols ha agregat un toc de verd al nostre entorn, sinó que també ha treballat les relacions socials i l’esperit d’equip entre nosaltres.

En el nostre racó verd, cada dia es convertix en una nova oportunitat per a aprendre i créixer. Reguem amb cura les nostres plantes i els brindem la cura necessària perquè cresquen. La col·laboració en la cura de l’hort no sols ens ha ensenyat sobre la importància de la responsabilitat, sinó que també ha enfortit les nostres relacions socials. Treballar en equip, compartint coneixements i donant-nos suport mútuament, ha creat llaços entre tots.

L’alegria que sentim en veure créixer les plantes és un recordatori que el nostre esforç i dedicació estan donant fruits. Cada brot és una xicoteta victòria que ens ompli de satisfacció i ens motiva a continuar cuidant el nostre espai.

A més de ser una activitat pràctica i educativa, el treball en l’hort escolar s’ha convertit en un punt focal per a aprendre sobre la naturalesa, la sostenibilitat i la importància de cuidar el nostre entorn. Estem comprenent com les nostres accions diàries poden tindre un impacte positiu en el medi ambient.

En resum, el nostre hort escolarno és només un lloc on creixen plantes; és un espai on florixen les amistats, la cooperació i l’amor per la naturalesa. Estem emocionats pel viatge que tenim per davant, esperant amb entusiasme la collita que ens espera.🌱✨

“Xoco-caqui”

Aprofitant els últims dies de la tardor al cole…unes bones natilles de “xoque-caqui”.

Hem elaborat unes natilles súper cremoses amb caquis madurs, iogurt grec i cacau en pols. Perquè a secundària B som molt saludables i ens encanta cuinar receptes boníssimes i compartir-les amb tots els nostres companys.

Taller de galetes en TVA

Per a endinsar-nos en les festes nadalenques hem elaborat unes galetes per a xuplar-se els dits.

Per a això hem eixit de compres, pesat les quantitats necessàries i distribuït els ingredients per taules. Després hem preparat les galetes seguint les instruccions que teniem impreses.

Un grup ha anat a l’aula llar a cuinar-les.

Les hem deixades refredar pacientment i l’endemà les hem adornades i embutxacat.

Ja les tenim a casa, llistes per a menjar.

Espere que les gaudim tant com fent-les.

VISITA NADALENCA AL CENTRE DE VALÈNCIA!

Aquest dimarts, com cada curs, hem anat a la nostra ja tradicional eixida nadalenca al centre de València. L’alumnat de l’Aula Oberta i Restauració, a part de passejar, ha fet un joc pel Mercat Central en el qual havien de buscar, per gremis, alguns comerços. Hem comprat alguna cosa, ens hem divertit molt i hem conegut gent nova. A més, ens ha acompanyat Amparo, mestra de primària del nostre col·le, i … ha sigut tot un èxit!

ENS VISITA JULIA IRANGO!

Ahir no vam poder començar millor la setmana! Julia Irango, una de les tres artistes que va treballar amb nosaltres el curs passat en Resistències Artístiques, va vindre a visitar-nos i a passar el dia amb tots i totes. Quina il·lusió ens va fer retrobar-nos amb ella i gaudir de tot el seu art! Ens va contar els projectes que està fent ara i vam descobrir més coses sobre el seu treball com a actriu i ballarina. Ens va compartir un tros d’una de les seues obres i alguns consells que ens vindran molt bé per al nostre projecte de teatre. A més, vam fer una activitat artística amb la qual traiem a relluir tota la nostra creativitat. Esperem tornar-te a veure prompte i també a Mónica i Andrea!

Calendari d’Artistes

És època de calendaris i segur que esteu pensant en comprar un ben bonic per a les vostres cases. Si és així, no dubteu a demanar-nos-ho... que s'acaben!
El nostre calendari del 2024 està fet per l'alumnat d'este col·le. Quan ho òbrigues, prepara't per a gaudir com si en un museu estigueres, perquè es tracta d'una recopilació artística que reprodueix algunes obres emblemàtiques. Este és un calendari solidari i, els 6€ que costa, seran destinats íntegrament en benefici de programes educatius que realitzem en el nostre col·le. Una abraçada molt gran i molt d'art!