ALIMENTACIÓ SALUDABLE I SOSTENIBLE

Finalitat de l’activitat

És pretén sensibilitzar la comunitat educativa en la importància de transitar cap a una dieta saludable i respectuosa amb l’entorn que permeta impulsar sistemes alimentaris que garanteixen un desenvolupament sostenible i respectuós amb la salut de les persones i del planeta.

Igual que eduquem els nostres xiquets i xiquetes en valors com el respecte, la igualtat o la solidaritat, per què no fem el mateix amb el menjar? Cal prendre conciència de la importància d’educar el paladar dels nens i nenes per inculcar-los bons hàbits alimentaris i que mengen sa, variat i saludable.

L’alimentació és un procès que en acompanya al llarg de la nostra vida, obtenim nutrients que ens permeten cobrir les nostres necessitats del nostre organisme i contribueix a la salut i al benestar.

Per un òptim creixement, tant físic com intel.lectual, és imprescindible garantir una alimentació sana, variada i saludable.

Al final, mengem com som i som el que mengem perquè, amb el pas dels anys, la dieta per la qual optem influeix en nosaltres. Un metabolisme ben nodrit tindrà menys deficiències i desenvoluparà menys malalties que poden empitjorar la qualitat de vida.

Hem de tenir present representar un bon exemple de conducta alimentària per a les noves generacions.

Característiques de l’activitat d’innovació.

L’activitat d’innovació consistirà en la formació de l’alumnat en nutrició, dieta saludable i sostenible i consum respectuós amb l’entorn. A més, dins d’aquesta activitat de foment i sensibilització d’alimentació saludable i sostenible, se’ls donarà l’alimentació específica.

Objectius

  • Conscienciar dels hàbits de consum saludables i responsables amb l’entorn.
  • Implicar les famílies en el seguiment de la formació dels seus fills/es.

Metodologia

Activa, participativa i col·laborativa, basada en l’aprenentatge per projectes i que promou la socialització i la inclusió.