BENVOLGUDES FAMÍLIES DE L’ALCALATÉN

Des del Departament d’Orientació i des de Direcció volem fer-vos arribar el nostre recolzament, ànims i força en aquests temps que estem tots vivint, la qual cosa ens ha provocat, per necessitat, un canvi de vida. 

Ara estem vivint uns dies diferents amb una nova organització, amb preocupacions i canvis d’horari que ens han trastocat el nostre dia a dia, però nosaltres volem que aquesta experiència s’entenga des de l’OPORTUNITAT de fer coses diferents, de compartir temps amb l’adolescent que tenim a les nostre vides i de gaudir amb ell i d’ell com mai ho haguerem fet!

Són moments de ESTAR-SE A CASA, de viure un repte que mai haguérem imaginat, pareix senzill, però segurament cadascú de vosaltres teniu unes circumstàncies i unes condicions que fa que aquest confinament siga únic i inoblidable. 

Volem ajudar a que siga una experiència satisfactòria, des de l’optimisme i l’alegria, dins de les possibilitats de cada família. Per tot açò, oferim les següents orientacions:

ACADÈMICAMENT:

Són moments complicats per a l’estudiantat, l’educació a distància és un altre repte que el claustre de professorat junt a la directiva està intentat superar dia darrere dia. Perquè la informació arribe a totes les famílies, el centre ha creat un apartat específic en la pàgina WEB. Allí trobareu les instruccions de tots els professors/es per a l’educació a distància. D’aquesta forma podeu ajudar a l’organització i planificació dels estudis dels vostres fills. Vos animem a que entreu i li feu una ullada en: 

https://portal.edu.gva.es/lalcalaten/

CONVIVÈNCIA:

Des del Departament d’Orientació creiem que hi ha molta informació respecte a coses que fer a casa amb la infància o els adults, però ningú parla sobre el fet de conviure amb un adolescent avorrit, saturat amb tantes tasques educatives, amb tanta informació, i com no, amb les xarxes socials al seu abast les 24h. Alguns de vosaltres estareu pensant com de difícil és la convivència amb l’adolescent, que ni parla o es queda tancat a l’habitació tot el dia. Doncs ara tenim el temps per a MILLORAR aquesta comunicació. 

Per tal d’ajudar hem seleccionat uns vídeos on hi ha consells per a parlar amb un adolescent i que aquests dies siguen una oportunitat de saber comunicar-se, no solament parlar, sinó també d’escoltar i, sobretot, de compartir. 

  • “Cómo hablar con nuestros adolescentes” de la plataforma multimedia Hacer Familia. (https://www.youtube.com/watch?v=PCiPxry53Dw)
  • “Cómo mejorar la comunicación con tus hijos adolescentes” de la psicòloga Patrícia Ramírez de la campanya #aprendemosjuntos

(https://www.youtube.com/watch?v=q01tGOj1kqA) 

NOUS APRENENTATGES:

Gràcies al confinament, estem aprenent aspectes que la societat havia deixat de banda. Ens serveix per agrair tot el que tenim, i no queixar-nos i preocupar-nos per allò que no és important. 

També està fent que reflexionem sobre les nostres vides, que siguem més conscients de com vivíem i que som més capaços del que pensem. Aquest confinament farà una societat més solidària, i farà que recuperem els VALORS perduts i molt més forta per a superar les adversitats.

Finalment, si tens por, accepta-la, no et deixes véncer. És normal tindre’n, però no l’alimentes, no estàs sol! A partir d’avui, desitgem que canvies els pensaments negatius per positius, de confiança, d’alegria i de serenitat, perquè tots junts ho superarem!

#TOTANIRÀBÉ