Hoquei

Origen: L’ inventor del hoquei sobre patins va ser l’anglés Edward Crawford el any 1900 en un viatge a Chicago, va vore la pràctica del hoquei sobre gel. Tant li va agradar, que va decidir adaptar-lo a les pistes de patinatge de fusta que hi havia a Europa

Reglament:

1.Regla. Pista.
a) El Hoquei amb patins en línia es jugarà en una pista reglamentaria ,la superfície podrà ser de fusta, ciment o sintètica, en bon estat i aprovada per el Comité Nacional de Hoquei sobre Patines en Línia (CNHL).
b) La Pista ha de estar marcada d’acord amb las imatges següents, tenint en consideració les mesures exactes indicades en el mateix. Es marcarà una línia roja en el centre de la pista per a distingir la zona defensiva de la zona de atac.
c) Les dimensions reglamentaries de la superfície de joc poden variar entre 20 m a 30 m de ample i de 40 m a 60 m de llarg, devent observar-se sempre una relació de 1 a 2 en
las mesures utilitzades.
d) La pista ha d’estar envoltada per una tanca de una altura de 101 cm. a 122 cm., sent la altura ideal 106,7 cm. La tanca te que tindre vores arrodonides de un radi aproximat de 6,10 m (en pistes de 60m) para facilitar el moviment del Disc.

Vicente Cara – 3r B