Projecte Micromón

Aquest curs 2022-23, l’IES l’Alcalatén porta a terme per als estudiants de 1r de batxillerat el projecte d’ApS: “Micromón: Docència col·laborativa orientada al descobriment de nous antibiòtics en la lluita contra els superbacteris”, coordinat pel departament de Microbiologia i Ecologia de la Universitat de València. Aquest projecte, que va sorgir als EEUU en 2012, està associat als projectes internacionals Swall World Initiative i Tiny Earth per a la investigació i recerca de nous antibiòtics.

D’aquesta manera es crea una xarxa internacional d’instructors i estudiants enfocada al descobriment d’antibiòtics del sòl (les 2/3 parts dels antibiòtics disponibles procedeixen de fongs i bacteris aïllats del sòl) i a inspirar investigacions originals aprofitant el poder col·lectiu de molts estudiants i investigadors que aborden simultàniament el mateix desafiament.

La finalitat del programa es doble: per una banda motivar els estudiants de batxillerat a fer treballs d’investigació de laboratori i de camp; i d’altra banda, abordar l’amenaça que suposa per a la salut la resistència dels bacteris als antibiòtics.