TERRA AMB ARRELS

PRESENTACIÓ DEL PROJECTE

El gegant Anteo, a la mitologia grega, rebia la seua força de sa mare la Terra, Gea. Per derrotar-ho, Hèrcules va haver d’aixecar-lo en suspens, separant-lo de les seues arrels tel·lúriques i aconseguint així matar-lo per asfíxia. 
Els mites expliquen la realitat de vegades de manera molt més gràfica que altres modes discurs. Com Anteo, l’ésser humà rep gran part de la seua energia natural i cultural de la terra on naix i es desenvolupa. El paisatge i la història que l’ha conformat proporcionen sentit als seus pobladors. Per això, i sense caure en una febre xovinista -perquè som partidaris ferms de la idea il·lustrada del cosmopolitisme-, amb el projecte d’innovació i investigació educativa Terra amb arrels, a l’IES Victoria Kent volem estudiar i enfortir les connexions de la nostra comunitat amb totes les facetes del seu entorn: des de la geografia i la seua història a les moltes activitats i ocupacions que els diversos sectors exercixen en el dia a dia del tràfec ciutadà.
Ens proposem, a més, potenciar la funcionalitat de l’educació, els aprenentatges i coneixements divulgats al nostre institut, fent-ho en una via de doble sentit, des del centre educatiu a la comunitat cívica i viceversa, des dels agents socials a la comunitat educativa.
Anteu és el relat simbòlic de la invisible lligadura que ens nuga al lloc habitat i a la comunitat. És una forma gràfica d’expressar el que d’una altra manera també va expressar Aristòtil: ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΖΩΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΝ, és a dir, l’ésser humà és un animal cívic, el sentit del qual cal anar a buscar-lo a la comunitat on viu.

PRÒXIMES ACTIVITATS

RUTA PALMERAR

Des de l’IES Victòria Kent volem convidar tota la nostra comunitat escolar a participar a la propera Ruta del Palmerar, del dia 18 de novembre, dissabte, a les 9:30, amb punt d’eixida en el CEIP Palmeral, mitjançant la qual, amb la col·laboració d’especialistes en biologia, geografia, història i agricultura de la palmera, pretenem conèixer aquest paisatge únic, que està guardonat amb el reconeixement de la UNESCO de Patrimoni de la Humanitat des del 2000.
La ruta vol apropar l’experiència educativa, des d’un enfocament més lúdic, a tota la gent implicada al nostre centre, professorat, alumnat, personal d’administració i serveis i famílies, però també tota la gent dels col·legis adscrits, CEIP Princesa de Asturias , CEIP Miguel de Cervantes i CEIP Víctor Pradera.
La ruta tindrà dues modalitats, a peu i amb bicicleta. 
Vos hi esperem!

ENLLAÇ PER A VEURE LA RUTA

Aviat enviarem també la nostra agenda cultural anual, que estem ultimant amb tota la il·lusió del món. 


EXPOSICIÓ ARBRES MONUMENTALS DE LA COMUNITAT VALENCIANA (DPT. VALENCIÀ): 


Durant els mesos de novembre i desembre el departament de Valencià mantindrà penjada al passadís central de la primera planta l’exposició Arbres monumentals valencians, dins de la participació en el projecte d’innovació i investigació educativa del Victoria Kent. 
Animem a tothom a explorar i gaudir d’aquests monuments d’altra mena amb què comptem a la nostra comunitat. 
Moltes gràcies als docents del departament de Valencià!!


PARTICIPACIÓ DE MAR SENSE PLÀSTIC A LA JORNADA DE PORTES OBERTES DEL CEIP MIGUEL DE CERVANTES: 


El departament de Biologia, amb professorat i alumnat voluntari, ha participat en la jornada de recaptació de fons per a l’acondicionament del pati del CEIP Miguel de Cervantes, adscrit al nostre centre. 
El nostre alumnat de Secundària ha difós el projecte Mar sense plàstic, i ha fet tallers de tortugues marines i microplàstics per a l’alumnat de Primària. Considerem de gran importància la divulgació dels aprenentatges oferits als nostres espais fora dels mateixos, i la visibilització de la funcionalitat dels estudis que tractem de transmetre cada dia. 
Volem expressar el nostre reconeixement i agraïment a les docents i alumnat del departament de Biologia.