MAR SENSEPLÀSTIC: crònica del 26 de novembre A LA PLATJA DEL ALTETI (ARENALS DEL SOL)

Més de 80 persones del nostre centre van participar el passat 26 de novembre de 2022 en una jornada de recollida d’escombraries organitzades per la Regidoria de Medi Ambient i el Projecte Mar Sense Plástics. Durant la jornada, en la qual van participar membres de les comunitats educatives de l’IES Victoria Kent, el CEIP Miguel de Cervantes, el CEIP Víctor Pradera, el CEIP Princesa d’Astúries i l’IES Cayetano Sempere, es van recollir més de 5 quilos de plàstics i altres residus.

Les escombraries més abundants van ser els microplàstics, burilles, productes d’higiene personal que expulsa la mar, tovalloletes higièniques i productes de neteja de neteja personal. Aquests residus, es van traslladar després al laboratori de l’IES Victoria Kent per a classificar-los i comunicar-los a diverses institucions que treballen recollint aquests registres i elaborant mapes de distribució de plàstics en el litoral mediterrani.

Els residus que s’han recollit en aquesta jornada de voluntariat demostren que cal continuar treballant per a mantenir netes les nostres costes i per a cridar l’atenció de la ciutadania de l’impacte dels residus sobre els nostres entorns naturals i directament sobre la nostra salut” ha afegit l’edil, que també ha agraït a les El nostre centre dona suport al voluntariat de joves implicats en la neteja del seu entorn. Per a ells, formem a persones per a ser crítiques amb els impactes ambientals que afecten el nostre planeta.
A més, cal assenyalar que el suport a les activitats científiques com aquesta, ha propiciat que moltes nenes que van començar fa cinc anys en el projecte hagin triat estudis STEM (Ciències, Tecnologia, Enginyeria, Matemàtiques), graus per a formar-se com a dones científiques, una cosa de la qual el professorat del centre se sent molt orgullós.

Olga Tortosa Luque. Professora del Departament de Biologia i Geologia de l’IES Victoria Kent d’Elx