DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

El Conveni d’Istanbul “(aspira) a crear una Europa lliure de violència contra les dones i de violència domèstica”

El 25 N és una data fonamental en la lluita feminista i en l’avanç dels drets i les llibertats de les dones. Per aquest motiu en l’institut s’han elaborat una sèrie d’activitats amb el nostre alumnat per a fer-los participes i conscients d’aquest greu problema.

Durant els dies previs els alumnes/as van realitzar gran quantitat de cors en origami per a fer un gran cor, paraula que forma part del lema que hem triat per a enguany en l’institut “Al Sixto posem el cor contra la violència de gènere” (En el Sixto posem el nostre cor contra la violència de gènere” que apareix en una pancarta, feta pels alumnes i ha quedat exposada en la balconada del centre.

Durant la setmana del 21 al 25 de novembre, per a fer els canvis de classes van sonar cançons referents al tema substituint al tradicional timbre.

A més, es van posar en marxa diferents activitats a l’aula en tots els nivells educatius:

1ESO, 2ESO i FPB : visualització de vídeos en classe per a promoure la  reflexió   i treballar sobre la violència contra la dona.

3ESO, 4ESO, BAT, CFM i CFS: Per a completar aquestes activitats, els alumnes  de segon de batxillerat van redactar un manifest de conscienciació per a ser llegit al pati  de l’institut abans de res l’alumnat i van assistir a la xarrada de l’escriptora Pilar Iglesias referent a la data commemorativa.