SETMANA EUROPEA DE REDUCCIÓ DE RESIDUS

La setmana del 19 al 27 de novembre hem celebrat la Setmana Europea de Reducció de Residus (EWWR). El principal objectiu ha sigut promoure entre els ciutadans de la UE l’acompliment d’accions de conscienciació sobre la sostenibilitat.

La reducció del consum i la reutilització de productes als quals els queda molta vida útil abans de convertir-los en deixalles són dues de les  raons per a celebrar aquesta setmana.

La comissió EPAS hem organitzat una sèrie d’activitats a realitzar durant aquesta setmana, i entre elles, un concurs dirigit a tots els nivells educatius del centre amb la col·laboració de l’AMPA que ha sufragat els premis. Hem pretés sensibilitzar a l’alumnat sobre la reducció de residus, la reutilització de productes i el reciclatge d’uns certs tipus de materials, les 3R.

Els concursos han consistit a realitzar vídeos i infografies sobre reutilització o aprofitament intel·ligent dels residus, per mitjà de la seua participació en el concurs.

Aquests concursos han tingut una gran acceptació presentant més de 50 vídeos que han sigut publicats en les xarxes socials com Youtube , facebook, instagram i twiter d’aquesta Escola Ambaixadora durant tota la setmana. Els cursos inferiors van ser els encarregats de realitzar els cartells i infografies també amb gran participació.

Els guanyadors del concurs de “La Setmana Europea sobre Prevenció de Residus” són:

Categoria Vídeo:

1r Premi: Raquel Cucarella Sabuco  2n BACC

2n Premi: Lluïa Carreró Guirao   2n BAHB

3r Premi: Lorena Grisalvo Cañizares   2n BACC

Categoria Infografia:

1r premi: María Jiménez 3° ESO E

2n premi: Sara Martínez Rubiño 1r ESO A

3r premi: Víctor Herráez Gómez   1r ESO F

Al marge del concurs hem procedit a recopilar tots els llibres que han deixat de tindre ús amb el canvi de la llei d’educació per a entregar-les a una plataforma d’estudiants de Madrid que els recicle i amb els diners obtinguts serà entregat a una ONG.