DIA D’EUROPA

Des de 1985, després de la seua aprovació pels caps d’Estat i Govern reunits en el Conill d’Europa, cada 9 de maig celebrem el Dia d’Europa.  L’origen de la Unió Europea se situa el 9 de maig de 1950, quan el ministre francés Robert Schuman va plantejar a Alemanya posar la producció franc alemanya de carbó i d’acer sota la mateixa autoritat. Esta declaració d Schuman va donar peu a una nova forma de cooperació  política a Europa, que faria inconcebible la guerra entre les nacions europees. La proposta de Schuman es considera el començament dels quals hui és la Unió Europea.

Tal efemèride ha sigut celebrada per la nostra EPAS amb diverses activitats perquè no passara desapercebuda entre la comunitat educativa centre.

La bandera de la UE penjada en la balconada del centre i la música de l’Himne de l’Alegria sonant en tots els canvis de classe, han sigut present al llarg de tota la setmana.

Els alumnes de 4t de l’ESO de plàstica van pintar un mural amb la bandera d’Europa en una de les tanques de l’institut, mentres els ambaixadors van gravar un vídeo sobre la Unió Europeu, del perquè d’esta celebració, institucions, valors i aportacions d’Europa a la nostra vida diària.

Entre les activitats realitzades també destacar el taller de separa pàgines de la UE.

Per a reforçar i repassar els coneixements dels nostres alumnes sobre Europa, en diferents grups i nivells, s’ha passat activitats de kahoot de manera lúdica per a anar aprenent jugant.

L’activitat principal del 9 de maig es va celebrar en col·laboració amb l’Ajuntament d’Elx. Participem en l’acte institucional en el saló de plens donant lectura al manifest d’esta commemoració per una ambaixadora jr..

.

A continuació els nostres ambaixadors jr. van desplegar una gran bandera de la Unió Europea (15×4 m.) mentres alumnes d’altres centres portaven les banderes dels 27 països membres. Durant acte va sonar l’Himne d’Europa, en la Plaça de Baix, interpretat pels nostres alumnes de música. Sens dubte, un acte de gran visibilitat i impacte de la celebració d’este dia.

Les activitats de la setmana europea van concloure en el centre realitzant un flashmob en diferents aules sorprenent els alumnes en les seues classes diàries.