Mares circulares 2021

La Regidoria de Turisme i la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Orpesa, l’Associació Chelonia i 104 alumnes voluntaris de l’IES Torre del Rei i empleats de Coca-Cola European Partners van participar dimarts 21 de desembre en una jornada de recollida de residus a la platja de la Renegà, organitzada per l’entitat municipal i Coca-Cola. Abans de la recollida es va dur a terme un taller-xerrada sobre aquest projecte i la problemàtica dels residus, sobretot els plàstics, en els mars i oceans.

Aquesta iniciativa s’emmarca dins del programa Mars Circulars, desenvolupat per Associació Chelonia, Fundació Ecomar i Associació Residuos Cero i impulsat per Coca-Cola, l’objectiu del qual és recollir de les platges, fons marins i entorns aquàtics els residus existents, i, sobretot, sensibilitzar a la ciutadania sobre la importància de mantenir nets aquests espais. Gràcies a aquesta activitat, els 104 voluntaris han recollit 56 quilos de residus. Part d’ells seran reintegrats en la cadena de valor de Coca-Cola, amb l’objectiu de traçar un full de ruta cap a l’economia circular. Mares Circulares compta amb el suport del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, a través de la Secretaria General de Pesca, i contempla també la col·laboració civil i ciutadana a través de més de 170 organismes públics i privats entre ajuntaments, ONGs, universitats i associacions.

L’activitat va estar coordinada per l’àmbit CTEM de 1ESO dins del PIIE “Ecoeducació en els nostres centres. Orpesa Verda” i en ella es van treballar els ODS 11.Ciutats i comunitats sostenibles, 12.Consum responsable i 14.Flora i Fauna aquàtiques. Dins d’aquest àmbit s’han emprat les dates de la recollida d’aquest curs i del 2019 (el 2020 no es va realitzar per la COVID-19) per a dur a terme activitats dins del projecte de la segona avaluació “Planeta Aigua”.

Podeu trobar més informació a: https://www.cocacolaespana.es/sostenibilidad/medioambiente/mares-circulares